SON DAKİKA
Tarih : 2021.12.21 15:29:37

Emirates Uçuşları Yeniden Tam Kapasiteye Ulaşacak

Emirates, ülkenin yüzde seksenlik çift doz aşılama oranına ulaşma hedefini gerçekleştirmesiyle birlikte yerel hükümetin uluslararası seyahat kısıtlamalarını gevşetmesi doğrultusunda, Dubai'den Brisbane'e gerçekleşecekuçuşlarda kapasitesini artırıyor.

Emirates 5 Şubat'tan itibaren Perth seferlerini de uygun aşılı yolcular için tam kapasite gerçekleştirecek. Queensland'a yapılacak uluslararası uçuşların tekrar tam kapasiteye çıkarılmasıyla, Dubai'den Brisbane'e EK430 sefer sayısıyla yapılacak uçuşlar, tek seferde 350'den fazla yolcu taşıyacak ve üç sınıflı Boeing 777-300ER tipi uçak modeli ile gerçekleştirilecek. Emirates ayrıca 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere EK430/431 sefer sayılı Dubai-Brisbane uçuşlarının sıklığını haftada beş sefere çıkarak güzergahtaki haftalık kapasitesini artırıyor. Kapasitenin talep doğrultusunda daha da artırılması ihtimali bulunuyor.

Öte yandan, Dubai-Perth güzergahında gerçekleştirilecek EK420/421 sefer sayılı uçuşların sıklığı, Avustralya vatandaşları ve ülkesine dönen oturum izni sahiplerinin yanı sıra Batı Avustralya’yı ziyaret etmeyi planlayan uluslararası yolculara daha fazla kapasite sunmak adına haftada beş sefere çıkarılacak. Brisbane'e seyahat edecek uluslararası yolcular artık devlet tesislerinde karantinaya girmek zorunda kalmayacak ve Queensland hükümetinin öngördüğü bir dizi şart doğrultusunda evde kalarak kendilerini izole edebilecekler.

Ayrıca, Perth'e gelen aşılı yolcular karantinaya tabi olmayacak ancak Batı Avustralya'nın tam doz aşı belgesiyle seyahat eden uluslararası yolcular için hazırladığı seyahat gereksinimlerine uymak zorunda olacaklar.

Yazarlar