SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.16 13:36:38

Emirates Yılı 670 Milyon Dolar Kâr İle Tamamladı

Emirates Grubu, 2016-2017 mali yılını üst üste 29’uncu kez, kârla tamamladığını ve Kapasite artışları ile paralel istikrarlı bir ticari büyüme gerçekleştirdiğini açıkladı. Grup bünyesindeki dnata, şimdiye kadarki en kârlı dönemini geçirirken, Emirates Havayolu 340 milyon dolar ile karlılığını korudu.

Emirates Grubu toplamda 3,7 milyar dolar yatırım yaptı. Emirates Grubu, havacılık ve seyahat sektörünün çalkantılı bir yıl geçirmesine rağmen üst üste 29. yılında da kâr ve istikrarlı bir büyüme elde ettiğini duyurdu. 2016-2017 mali yılında 670 milyon dolar kâr açıklayan Emirates Grubu’nun cirosu, geçtiğimiz yılki sonuçlara kıyasla %2'lik bir artış ile 25,8 milyar dolara ulaştı.

Mali sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum, "2016-17 yılının bugüne kadar yaşadığımız en zorlu yıllardan biri olmasına rağmen Emirates ve dnata, kâr getirmeye ve büyümeye devam etti. Yıllar boyunca, iş kapasitemizi ve becerilerimizi geliştirmek ve marka itibarımızı yükseltmek için yatırım yaptık. Şimdi de bunun meyvelerini topluyoruz. Bu güçlü temeller, Brexit oylamasından Avrupa'nın göçlerle yaşadığı zorluklara, terör saldırılarına; ABD'ye hava yoluyla ulaşımı etkileyen yeni politikalardan kur değer kaybına, Afrika bölgelerindeki fon geri gönderme sorunlarına ve petrol ve gaz sanayisinin ağır şartları ticari güven ve seyahat talebi üzerindeki zincirleme etkisine kadar, yıl boyunca seyahat talebini etkileyen istikrar bozucu olayların üstesinden gelmemize yardımcı oldu “dedi.

2016-17 mali yılında Grup toplu bir şekilde, yeni uçaklara ve ekipmanlara, şirket alımlarına, modern tesislere, en son teknolojilere ve personel girişimlerine 3,7 milyar dolar yatırım yaptı.

Şeyh Ahmed Bin Saeed Al-Maktoum sözlerine şöyle devam etti: “Bu yatırımlar, rekabet avantajımızı genişletirken ve işletmelerimizi değişken iş ortamına ve hızla değişen tüketici beklentilerine göre adapte ederken zorluklarla başa çıkma gücümüzü daha da artıracak. Her ne kadar havayollarının gelirlerini daraltan aşırı rekabetin ve birçok pazardaki değişkenliğin seyahat akışlarını ve talebini etkilemesi sonucu önümüzdeki yıl da zorlu olacak gibi görünse de sektörümüzün geleceği konusunda iyimserliğimizi koruyoruz. Emirates ve dnata, işimizi etkileyen olaylara ve trendlere ayak uydurmayı sürdürecek, böylece fırsatlara ve zorluklara hızla yanıt vermeye devam edebileceğiz. Aynı zamanda dijital dönüşüm yolculuğumuzda da ilerleyeceğiz. İş yapma şeklimizi, tamamen yeni bir teknoloji setinin verdiği güçle her açıdan yeniden tasarlıyoruz. Amacımız, daha da kişiselleştirilmiş deneyimler ile müşterilerimize sorunsuz yolculukları sağlamak ve operasyonlarımızı daha verimli hale getirmek“dedi.

Yazarlar