SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.04 15:06:08

Emirates’den Ücretsiz Korona Virüsü İzni

Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Emirates havayolu şirketi, personellerinden koronavirüs nedeniyle bir aylık ücretsiz izin almalarını istedi. Uluslararası havayolu şirketi Emirates, dünya çapında uçuş iptallerine yol açan ve hızla yayılan koronavirüs nedeniyle personellerinden bir aya kadar ücretsiz izin almalarını istedi.

Operasyon Şefi Adel al-Redha salı günü yaptığı açıklamada, havayolu şirketinin bazı noktalara uçuşlarının iptal edilmesi nedeniyle ihtiyaç duyduğundan daha fazla çalışana sahip olduğunu söyledi. Adel al- Redha, “Ek kaynakların mevcudiyeti ve birçok çalışanın iznini kullanmak istediği gerçeği göz önüne aldığımızda, çalışanlarımıza bir aya kadar ücretsiz izin başvurusu yapma seçeneği sunduk” dedi.

Reuters'ın haberine göre, Emirates Group, personelden "ölçülebilir yavaşlamayı" yönetmeye çalışırken ücretli ve ücretsiz izin almayı düşünmesini istedi. Grubun son mali yılı raporlarına göre, Mart 2019 sonunda 21.000'den fazla kabin ekibi ve 4.000 pilot dahil 100.000'den fazla çalışanı var. Birleşik Arap Emirlikleri'nde büyük konserler ve etkinlikler koronavirüs endişesi ile iptal edildi. Havayolu endüstrisi en büyük küresel kuruluşu IATA, salgının yayılmasını önlemek amacıile Orta Doğu hükümetlerini destek vermeye çağırdı. Emirates, hızla yayılan koronavirüs nedeniyle İran, Bahreyn ve Çin'e yaptığı uçuşlarının büyük bir kısmını iptal etmişti.

Yazarlar