SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.21 16:03:22

Emse ve Pegasus Yeni İşbirliğine İmza Attı

Emse, sivil havacılık otomasyon cihazları ürettiği Quavis markası ile büyümeye devam ediyor. Yurt içinde Pegasus ile yurt dışında da yabancı şirketlerle yeni anlaşmalara imza atan Emse, önümüzdeki 3 yıl için 4 milyon TL Ar-Ge yatırımı planladığını duyurdu. Emse Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, “Yerli bir firmaya güveni sağlatmak ilk aşmamız gereken konu iken, biz bu süreci hayata geçen projelerimiz sayesinde aştığımıza inanıyoruz. Sivil havacılık yolcu otomasyon sistemleri üzerine uluslararası seviyede tüm taleplere cevap verebilecek donanıma sahibiz” dedi.

Sıra Çağrı Sistemleri, Kiosk, elektronik mesaj panoları, hemşire çağrı sistemleri ve dijital bilgilendirme ekranları gibi birçok teknolojik hizmet sunan Emse, sivil havacılık otomasyon cihazları ürettiği markası Quavis (Qualified Aviation Solition) ile uçuşa geçti. 18 havaalanında ürünleri bulunan ve Başta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Almanya, Katar, Fas, Tunus, Ürdün, Kuveyt, Bahreyn, Kazakistan, Gürcistan ve Sudan olmak üzere 32 farklı ülkeye ihracat yapan Emse, hedeflerini büyüttü ve yatırımlarını artırdı.

Pegasus ile yeni anlaşma

Son olarak Pegasus’a Sabiha Gökçen Havalimanı’nda kullanılacak Self Bag Drop cihazları üreten Emse, 6 ay gibi kısa bir sürede işi başarıyla teslim ettikten sonra 45 adet Kiosk anlaşmasına da imza attı. Verilen hizmetten memnuniyet duyulması, özellikle yolcuların yerli ürün olduğunu öğrenince gurur duymasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Emse Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, “Bu mutluluk bizi Ar-Ge yatırımlarımızı arttırma konusunda daha da istekli yapıyor. Uyguladığımız teknoloji sayesinde yolcuların seyahat deneyimini zahmetsiz hale getirmek, pratikleştirmek, hem havayolu taşımacılık sistemine hem de yolculara zaman kazandırmak ve karşılığında memnuniyet ve yeni talepler almak bizleri motive ediyor. Geçtiğimiz ağustos ayından bu yana Self Bag Drop kullanan yolcu sayısı günde 7 binin üzerinde, bu da ortalama bagaj tesliminin yüzde 25’ini oluşturuyor.” dedi.

3 yılda 4 milyon TL

Önümüzdeki 3 yıl için yaklaşık 4 milyon TL değerinde Ar-Ge yatırım planları bulunduğunu açıklayan Emse Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, sivil havacılık yolcu otomasyon sistemleri üzerine uluslararası seviyede tüm taleplere cevap verebilecek donanıma sahip olduklarının altını çizdi. Önceliklerinin Pegasus ile ortak yürüttükleri yeni projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi olduğunu da anlatan Emse Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, “Orta vadede, Havalimanı Yolcu Otomasyon sistemleri özelinde farklı ve yeni teknolojilerin kullanıldığı yerli ve milli ürünleri üretmeyi başarabildiğimizi göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Uluslararası anlaşmalar yapıyoruz’

Hedeflerinin kesinlikle ürünlerini ihraç etmek olduğunu belirten Emse Genel Müdür Yardımcısı Hasna Gasmi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye eskiden fason üretici olarak tercih edilirken, artık proje oluşturma, yazılım geliştirme, donanım tedariki ve üretimi ile komple mühendislik ürünleri üretebiliyor. İhracat konusunda da yatırımlarımız var. Uluslararası bir firma ile bu konuda anlaşma sağlayarak pazarlama stratejimizi oluşturduk.

Bu kapsamda ilk yurt dışı siparişimizi de aldık. 2020 ilk çeyreğinde teslim edeceğiz. Yerli inşaat şirketlerimiz yurt dışındaki havalimanı inşaatlarını üstlenmiş durumda. Onlarla proje geliştirmek için girişim ve hedeflerimiz var. Yerli bir firmaya güveni sağlatmak ilk aşmamız gereken konu iken, biz bu süreci hayata geçen projelerimiz sayesinde aştığımıza inanıyoruz. Dolayısıyla kendimize güvenimiz arttıkça temel amaç olan yurt dışı havalimanlarına ürün tedarik etmek artık çok uzak bir konu değil.” 

Yazarlar