SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.16 13:31:53

Engelli Vakfı’ndan Anlamlı İftar

Özel Umut, Özel Eğitim Meslek Lisesi Öğrencilerine, Türkiye’de ilk defa, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma verecek.
 
 İSTANBUL’DA, kısa adı Zerev olan  Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve Engelliler  Vakfına bağlı, Özel Umut, Özel Eğitim Meslek Lisesi’nin  verdiği iftarda, siyaset, iş, sinema ve magazin dünyasının önde gelen isemleri biraraya geldi.
 
Taksim’deki CVK Park Bosphorus Hotel’de verilen iftar yemeği, başta Ulu Önder Mustkafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, terörle mücadelede hayatanı kaybeden ve 15 Temmuz Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ve hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Türk Siyasi Tarihi’nin önde gelen isimlerinden ve yazdığı tarihi konularla ve tv  de yaptığı programlarla adından bahsettiren yazar Cemalnur Sargut, günün anlam ve önemini belirten bir söyleşi gerçekleştirdi. Sunucu Sibel Çakı’nın sorularına hiç tereddüt etmeden cevap veren ünlü yazar, son olarak  İslam Dini hakkında davetlilere verdiği bilgilerle şaşıtt.
 
Daha sonra sahnaye çıkan Dinayet İşleri Müftü Yardımcısı Veysel Işıldar, günün anlam ve önemeni belirten söyleşisinin ardından, ezan okuyarak  davetlilerin iftarlarını açmalarını sağladı.  Kısa bir aradan sonra Eyüp Musiki Vakfı, Rıfat Çalışkan İlahi Grubu, sanedeye çıkarak davetlilere çeşitli eserler sunarak adeta ruhlarını okşadı. Grup, yemeğin sonuna kadar davetlileri mest eden eserler sergiledi.    
 
 KELEBEKLERİN UMUDA  YOLCULUĞU.
 
Sahneye çıkan Zerev Vakfı, Mütevelli Heyeti  ve Yönetim Kurulu Başkanı  Şeref Umut, tüm davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek: ”Kelebeklerin Umuda Yolculuğu projesi  vakfımız tarafından geleştirildi. Amacımız, Zihinsel Engelli çocuklarımızı mselek sahibi yapmak ve Türkiye’de ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı onaylı diploma vermek. Tüm çabamız Kelebekleri ün kişilere boyatmak. Bu Kelebeklerin satışında elde edeceğimiz gelirin  tümünü çocuklarımıza  harcayacağız. Bunun için de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile görüştük. Aralarında diğer ünlü politikacı, İş Adamı ve Sanatçılarla görüştük kısa sürede tüm Kelebeklerimizi boyatıp çıocuklarımız için satlığa çırakacağız” dedi. Davetlilerden yardımını beklediklerini sözlerine ekledi. Davetliler, Umut’un konuşmasına  alkışlarla  destek verirken, geceye katılmanın ve yapılan ikramlardan memnun kaldıklarını belirttiler.

Yazarlar