SON DAKİKA
Tarih : 2022.05.10 12:17:02

Engin Altan Düzyatan, Ramazan Bayramında Nepal’i Ziyaret Etti

Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan, Nepal Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen programa katılmak için başkent Katmandu'yu ziyaret etti. "Diriliş Ertuğrul" ve son olarak "Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı" dizisiyle öne çıkan Düzyatan, Türkiye ve Nepal arasındaki turizm ve ticaretin geliştirilmesi amacıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nepal Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk-Nepal İş Konseyi katkılarıyla Ramazan Bayramında Nepal'de düzenlenen bir organizasyona katıldı.

Nepalli hayranlarıyla da bir araya gelen ünlü oyuncuya, 5 günlük programında Türk-Nepal İş Konseyi Başkanı Mustafa Akıncılar, Türk iş insanları ve yapımcıları eşlik etti. Katmandu Havalimanında Nepal basınına konuşan Düzyatan, büyük beklentilerinin olduğunu belirterek, kendisini davet eden Nepal Kültür ve Turizm Bakanlığı'na teşekkür etti. Düzyatan, Nepal'i gezeceği için çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Ayrıca Pokhara ve Everest'e gideceğiz. Belki birbirimize daha da yakınlaşıp Nepal ve İstanbul'a turizm sağlayabiliriz." dedi.  Ünlü oyuncu, tüm Türk vatandaşlarına Nepal ve Katmandu'yu ziyaret etmeleri tavsiyesinde bulunacağını da sözlerine ekledi. 

Nepal'in tarihi ve turistik yerlerini, Pokhara'yı ve Everest'i gezen Düzyatan, hayranlarının büyük ilgisiyle karşılaştı.

"Nepal'de Türk dizilerini çok yoğun bir ilgiyle seyrediyorlar"

Ziyaretinde Düzyatan'a eşlik eden Türk-Nepal İş Konseyi Başkanı Akıncılar, yaptığı açıklamada, "Çok güzel bir program oldu. Diriliş Ertuğrul dizisiyle kendisinin orada çok fazla hayranı var. Nepal'de Türk dizilerini çok yoğun bir ilgiyle seyrediyorlar. Özellikle Engin Altan Bey'e yoğun bir sevgi gösterisi yaptılar." dedi.

Seçim dönemi nedeniyle yoğun programına rağmen Nepal Kültür ve Turizm Bakanı Prem Ale'nin de katılımıyla bir basın toplantısı yaptıklarını kaydeden Akıncılar, toplantıda çok güzel mesajlar verildiğini ifade etti.  Akıncılar, iş adamları ve medya temsilcilerinin de katıldığı toplantının ardından programın gala yemeğiyle sona erdiğini aktardı.  Öte yandan Akıncılar, ünlü oyuncunun Nepal'in yanı sıra Hindistan'da da çok fazla hayranının bulunduğunu dile getirdi. 

Nepal medyasına yansıyan haberlere göre, Düzyatan toplantıda Nepal'in "misafirperverliği ve doğal güzelliği karşısında büyülendiğini" kaydetti. Düzyatan'ı ve beraberindeki Türk heyetini toplantıda karşılayan Nepal Kültür ve Turizm Bakanı Prem Ale, hükümetin bu çekimlere tam destek vermeye hazır olduğunu söyledi. Bakan Ale, ünlü oyuncunun Nepal ziyaretinin Türkiye'de Nepal'i tanıtacağını ve iki ülke arasındaki yakın bağları güçlendireceğini vurguladı.

Yazarlar