SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.25 14:05:34

Enis Destan ve Tayfun Tatlı Corendon Sport Talks’un Konuğu Oldu

Sporun yıldızlarını spor tutkunları ile buluşturan Corendon Sport Talks’un altıncı bölümünün konukları, Altınordu FK’nın yetenekli oyuncuları Enis Destan ve Tayfun Tatlı oldu.

Altınordu A Takımı’nın yetenekli forveti Enis Destan ve U19 takımının yetenekli orta saha oyuncusu Tayfun Tatlı’nın demeçlerinden öne çıkanlar ise şöyleydi: “Altınordu FK, Türk futbolu için bir devrim” Enis Destan: “Altınordu Futbol Kulübü’nün Türk futbolu için bir devrim olduğunu düşünüyorum. ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu’ vizyonuyla hareket eden kulbümüz, ülkemizde farklı bir yere sahip. Bunun için Başkanımıza minnettarız. Bize inanılmaz imkanlar sunuluyor. Altyapı takımlarında oynarken pek çok yurtdışı turnuvasına katılma imkanı da elde ediyoruz. Bu benim gelişimim için çok önemliydi. Kulübümüzdeki ilk günümün heyecanını da hala yaşıyorum.” Tayfun Tatlı: “Vizyon, tesis ve imkanlar anlamında Avrupa’daki pek çok takımın sahip olmadığı bir sisteme sahibiz. Ben kulübümüze 11 yaşımda katıldım. Ailemden ilk kez ayrı kaldım, bunun zorluğunu yaşasam da benim için çok yararlı oldu. Ben de pek çok yurtdışı turnuvasına katıldım. Bu kulübün bir parçası olmaktan dolayı gurur duyuyorum.” Enis Destan, Tayfun Tatlı ile ilk tanışma anlarını ise şu şekilde anlattı: “Tayfun ile ilk olarak U12 takımında tanıştık. O günleri gayet iyi hatırlıyorum. Ben forvet oynuyordum, Tayfun ise ofansif orta saha pozisyonunda oynuyordu ancak o gün boylarımızın uzunluğundan dolayı hocamız ikimizi birlikte stoperde konumlandırdı. O günlerden çok iyi anlaşmaya başlamıştık.

Mevkidaş olarak güçlü bir arkadaşlığa başladık.” Tayfun’un fark yarattığı alan uyku” “Altınordu’nun genç yıldızları, fark yarattıkları alanları ise Başak Koç’a şu şekilde açıkladılar: Tayfun Tatlı: “Benim fark yarattığım noktanın sakinliğim olduğunu düşünüyorum. Bir insan ne kadar sakin olursa o kadar iyi ve mantıklı düşünür. Bunun sadece futbol için değil tüm hayatım için bir kazanç olduğunu düşünüyorum.” Enis Destan: “Ben de fark yaratılması gereken alan olarak çalışkanlığı görüyorum. Bu benim için çok önemli. Her alanda çalışkan olmak istiyorum. Ayrıca Tayfun’un fark yarattığı alan olarak da uyku sevgisini söyleyebilirim. Bence sakinliği de uykuyu sevmesinden geliyor.”

Tayfun Tatlı: “Uykunun kariyerim için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hocalarımız da bunu söylüyor zaten. Vücudun kendisini yenilemesi için en iyi fırsat uyku sırasında oluyor. Özellikle çift idman yaptığımız günlerde uykuma çok dikkat ediyorum.” “En büyük hedefim A Takım’a çıkmak” Enis Destan ve Tayfun Tatlı hedefleriyle ilgili ise şunları söylediler: Tayfun Tatlı: “Benim şu an için en büyük hedefim A Takım oyuncusu olabilmek. Sonrasında ise A Takım’dan yurtdışındaki bir takıma transfer olmayı hayal ediyorum. En çok sevdiğim lig ise La Liga, benim oyun tarzıma daha çok uyduğunu düşünüyorum.” Enis Destan: “Ben kendime kısa vadeli hedefler belirliyorum. Benim kafa yapıma daha uygun. A Takım’a çıkma hayalimi gerçekleştirdim, şimdi daha fazla başarı elde etmek için çalışıyorum. 10 gol hedefimi de gerçekleştirdim. Gelecekte ise Bundesliga’da oynamayı hayal ediyorum.

Çünkü taktik ve futbol anlayışı beni cezbediyor. Pas oyunundan keyif alıyorum. Zaten en büyük idolüm Robert Lewandowski de Bundesliga’da Bayern Münih forması giyiyor. Onun iyi yanlarını kendi oyunuma adapte etmek istiyorum.” Corendon Airlines, gerçekleştireceği iletişim çalışmalarıyla spor tutkunlarına ilham olmaya devam edecek. Corendon Airlines, geçmişten bugüne, yurtiçi ve yurtdışında Anadolu Efes Spor Kulübü, Beşiktaş TRC İnşaat Kadın Basketbol Takımı, Fenerbahçe Opet Kadın Voleybol Takımı, Alman FC. Nurnberg Futbol Takımı, Aytemiz Alanyaspor Futbol Takımı, Fraport TAV Antalyaspor, Altınordu Futbol Kulübü, Bike Aid Bisiklet Takımı, Muratpaşa Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Türk Korfbol Takımı, Akdeniz Üniversitesi Kadın Hentbol Takımı, ITU Honeybees Quidditch Takımı, ITU Ultimate Frizbi Takımı, Corendon-Circus Bisiklet Takımı, Hollanda Kadın Milli Voleybol Takımı, Hollanda Milli Buz Hokeyi Takımı, Haarlem Corendon Kinheim Beyzbol Takımı ve profesyonel yol bisikleti yarışı Tour of Antalya’ya sponsorluk desteği vermişti.

Yazarlar