SON DAKİKA
Tarih : 2023.07.06 14:03:46

Ercan Havalimanı’nda İlk Test Uçuşu Gerçekleşti

Türkiye, 100. yılında 'Türkiye Yüzyılı' sloganıyla ataklarına devam ediyor. Türkiye'yi KKTC'ye KKTC'yi de dünyaya bağlayacak olan başkent Lefkoşa'daki yeni Ercan Havalimanı'nda bugün ilk test uçuşu gerçekleştirildi. Dev eserin açılışı Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu ay içinde gerçekleştirilecek. Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) haberinde, bugün ilki yapılan test uçuşlarının 4 gün süreceği bildirildi. 

20 TEMMUZ'A HAZIR

Test uçuşunu izleyenler arasında bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, tam bir seferberlik halinde olduklarını ve yeni havalimanını 20 Temmuz'da açılışa hazır hale getireceklerini söyledi.

SONA GELİNDİ

Arıklı, havalimanının açılışının çeşitli nedenlerle oldukça geciktiğini belirterek, uzun zamandır bekledikleri sürecin artık sonuna geldiklerini kaydetti.

"10 MİLYON YOLCU KAPASİTESİ VAR"

Ercan Havalimanı'nın Türkiye'nin 4. büyük havalimanı olan Dalaman'dan daha büyük bir havalimanı olduğunu dile getiren Arıklı, "10 milyon yolcu kapasiteli, şu ana kadar takriben 400 milyon euro civarında bir yatırım yapıldı." dedi.

AÇILIŞ BAŞKAN ERDOĞAN'DAN

Yeni havalimanının açılışının 20 Temmuz'da, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacağını ifade eden Arıklı, "20 Temmuz'da Allah nasip ederse bu muhteşem yatırımı Kıbrıs Türk halkına ve KKTC'ye kazandırmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayacağız." şeklinde konuştu.

"TESTLER YAPILIYOR"

T&T Teknik Koordinatörü Naci Işık da test uçuşu için Devlet Hava Meydanlarının Flight Check uçağının dün ülkeye geldiğini ve gerekli yer testlerinin yapıldığını söyledi. .

Yazarlar