SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.27 17:54:09

Eşşek Arılarını Bilir misiniz?

En önemli gıdaları kovanlar içindeki bal arısı larvalarıdır. Bir saat içinde 30 eşşek arısı, 30 bin bal arısı larva yiyebiliyor. Doğa izin verse bal arısı neslini kurutabilirler. Ancak Allah’ın bir lütfu olarak bal arılarına verilen 2 derecelik dayanma gücü ile nesillerini nasıl kurtardıklarını gördüm. Bunu niye yazdım. Hayvanlar alemindeki bu katil ve bozguncu eşşek arılarından insanlar aleminde de çok var.

Bakın etrafınıza taraftarı olduğunu spor kulübüne, çalıştığınız iş ortamına, sülalenizdekilere kadar o kadar çok yaşamlarını sürdürdükleri ortam vardır. Bunlara ülkenizin etrafındaki, yani sınır komşularınızdaki eşşek arılarını da katabilirsiniz.

ALLAH’IN HİKMETİ 2 DERECEDE.

Şimdi gelin kısaca TRT’nin Belgesel Kanalı’nda seyrettiğim bu olayı anlatayım. Yani Eşşek Arılarının ne denli bir katil olduğunu, bizlere Allah’ın bir lütfu olan Bal Arılarının neslini nasıl ortadan kaldırmaya çalıştığını anlatalım. Yüce Yaratan Allah’ımızın nasıl bir denge unsuru sağladığını ve Bal Arılarına verdiği sadece 2 derecelik bir avantajla onları, yani Eşşek Arılarını nasıl kavurduklarını görünce rahatladım. Özetle şöyle; yaklaşık 30 adet Eşşek Arısı bir kovana girdikleri anda çok kısa bir süre içinde tam 30 bin Bal Arısı lavrası yiyebiliyor. Mücadele kovan içinde şöyle oluyor: Bal arıları, Eşşek Arılarının kovana girmelerini engelliyemiyor. Güç dengesi Eşşek’lerden yana. Ancak gayet sakin içeriye girmelerini bekliyorlar. Hatta ilk atıştırmalık lavraları yemelerine bile ses çıkartmıyorlar. İşte ilk lokmayı yiyen ve keyfi gelen eşşek arısına hemen harekat başlıyor. Her Eşşek Arısının üstüne yüzlerce bal arısı üşüşüyor ve çok büyük bir süratle kanat çırpıyorlar. Bu kanat çırpma sırasında yüksek sıcaklık oluşuyor. Allahın denge unsuru burada başlıyor. Bal Arıları 44 derecelik ısıya dayanıklılar ama Eşşek Arıları 42 derecede kavruluyor. Isı 44 dereceye yaklaşınca Bal Arıları operasyonu bitiriyorlar ve Eşşek Arısının üstünden kalkıyorlar. Altta kavrulmuş bir Eşşek Arısı kalıyor. İşte dostlar görüyorsunuz Allah’ın adeleti böylece gerçekleşiyor. Sadece 2 derecelik enerji farkı bizlere Bal gibi bir lütfu hazırlayan sevgili Bal Arılarının neslini kurtarıyor. Larvalar biraz eksilse bile nesil kurtuluyor.

SINIRLARIMIZDAKİ EŞŞEK ARILARI

. Şimdi bu hikayeden ülkemizin etrafındaki Eşşek Arıları aklıma geldi. Önce bu haritaya dikkatlice bakalım. Etrafımızı çeviren ülkeleri tek tek incelediğimizde hemen hemen hepsinin ateş topu halinde kıvrandığını görüyoruz. Hepsinin içinde insan kılığına girmiş Eşşek Arıları var. İRAN’DAN’dan başlayalım. Akaryakıt fiyatlarına yapılan zamların şiddetli protestolara neden olduğu İran’da, gösterilerde hayatını kaybedenlere ilişkin kaygı verici açıklamalar gelirken Uluslararası Af Örgütü geçen cumadan bu yana en az 106 göstericinin yaşamını yitirdiğini savundu. IRAK; binlere gösterici, hükümetin ve Başbakan Adil Abdül Mehdi’nin protesto edildiği ikinci dalga gösterilerde bir kez daha sokağa dökülmüş durumda. 1 Ekim’de başlayan protestolarda yaklaşık bir ayda toplamda en az 250 kişi hayatını kaybetti. SURİYE’Yİ hiç sormayın. Orakadaki eşşek arıları zaten hepimizin malumu.

AKDENİZ VE KIBRIS; Türkiye'nin Fatih ve Yavuz sondaj gemilerini Kıbrıs açıklarına göndermesi ve geminin Kuzey Kıbrıs'ın ruhsat verdiği bölgelerde doğalgaz aramalarına başlaması, Rum kesiminin yanı sıra Yunanistan, Avrupa Birliği, Mısır, İsrail ve ABD'nin tepkisiyle karşılaşmış durumda. Buradaki eşşek arılarının da haddi hesabı yok.

BULGARİSTAN sınır kapılarında karşı tarafın yavaş çalışmasından geçişlerde büyük sıkıntı yaşanıyor.

GÜRCİSTAN; Karadeniz'in eğlence merkezi haline gelen Türkiye sınırındaki Gürcistan'ın Batum kentinde, Türklere eğlence tuzağı kuruluyor. Otomobilleri ile sınırı geçen, yollarda otostop çeken kadınları araçlarına alan Türkler, 'çay ısmarlama' bahanesi ile kentteki arka sokaklarda yer alan eğlence merkezlerine götürülüyor. Donatılan masalardan bir süre sonra kalkan kadınlar, kayıplara karışıyor, Türk vatandaşlar ise gelen 40 bin lirayı bulan yüksek hesaplarla karşı karşıya kalıyor. Buradaki eşşek arıları eğlence dünyasından kurban seçiyor.

ERMENİSTAN; Bu alemdeki eşşek arılarını da hiç sormayın. Hemen bulursunuz. Birde Avrupa Birliği ve Nato içindeki eşşek arıları var. Neyse ki kendi tabirleriyle bakın ne diyorlar: “ Türkiye, Rusya, Türkiye ve Ortadoğu arasında, Ortadoğu ve Balkanlarda mevcut sorunlar ve Brexit dahil birçok olay yüzünden Avrupa’nın yaşadıkları arasında dengeyi koruyor.” Fransa Cumhurbaşkanı Macron bile, “NATO beyin ölümü yaşıyor”demekten kaçınmıyor. Demek ki belgesel izlemekte fayda var. Daha bunun penguenleri var, karıncaları var, var oğlu var. Bana sorarsanız abuk sabuk dizileri izlemekten daha faydalı.

Not: Eşek Arısını bilerek iki “ Ş” harfiyle yazdım.

Yazarlar