SON DAKİKA
Tarih : 2021.04.27 17:15:28

Etiyopya, Havaalanında COVID-19 Test Laboratuvarı Açtı

ADDIS ABABA, Afrika’nın önde gelen havayolu olan Etiyopya Havayolları Grubu, Çin’in biyoteknoloji devi Pekin Genomik Enstitüsü’nün (BGI Genomics Co. Ltd) bir yan kuruluşu olan BGI Sağlık Etiyopya ile ana merkezinde, kıta’nın en işlek olan Addis Ababa Bole Uluslararası Havaalanında, yüksek donanımlı COVID-19 test laboratuvarını açtı. Test merkezi, Addis Ababa’dan seyahat eden veya Addis Ababa üzerinden transit geçiş yapan yolculara, COVID-19 testini içeren kesintisiz seyahat deneyimi oluşturarak, yolcuların işlerini daha çok kolaylaştırmak için açıldı.Teknoloji harikası COVID-19 test laboratuvarı, yolcular için hızlı ve doğru testler sağlamak için son teknolojilerle donatılmıştır.

Şu anda laboratuvar, genişlemeden sonra daha da büyüme potansiyeli olan günde 1,000 COVID-19 testi yapma kapasitesine sahiptir. Düzenli test sonuçları üç saat içinde alınabilir, bu da test ve sonuç toplama için bekleme süresini kısaltarak, rahat bir seyahat düzenlemesine yol açar. Etiyopya Havaalanları CEO’su Bay Eskinder Alemu, “Müşterilerimizin seyahatte yaşamış oldukları zorlukları ele almak ve yolcu hizmetini yeniden canlandırmak amacıyla, Addis Ababa’daki merkezimizdeki test labaratuvarını açtık. Havaalanımızdan seyahat eden yolcularımız veya transit yolcularımızın artık şehirde test merkezleri aramalarına ve COVID-19 testi için sırada beklemelerine gerek kalmayacak. Havaalanındaki laboratuvar, test zahmetini ortadan kaldırır ve yolculara rahatlık sağlayarak, yolcuların seyahatte güvenini geri kazanmaya yardımcı olur.

Bu hizmet, tüm uluslararası gereklilikler doğrultusunda, yolcuların güvenliğini sağlamaya yönelik, Etiyopya’nın bayrak taşıyıcısı ve BGI Sağlık Etiyopya’nın arasındaki mükemmel ortaklığın bir sonucudur. Müşterilerimizin Etiyopya Havayolları ile güvenli seyahat etmelerini sağlamak için operasyonlarımızı yeni normale uyarlamaya devam edeceğiz. ‘’Havalimanında test merkezinin açılması, test için harcanan zamanı ve enerjiyi önemli ölçüde azaltmanın yanı sıra, Etiyopya müşteri hizmetlerini geliştirecek, havalimanında ve uçakta havayollarının güvenlik önlemlerini pekiştirecektir. COVID-19 test sonuçlarının zamanında sunulması, Etiyopya ‘dan transit geçiş yapmak ve Etiyopya’da kalışlarını uzatmak isteyen yolcular için bir endişe konusu olmuştur ve havalimanında testlerin sağlanması müşterilerin Etiyopya Havayolları ile yolculuğunu basitleştirmektedir. Laboratuvar, COVID-19 için RT-PCR and IgM antikor testlerini, giden, gelen ve transit geçiş yapan yolculara, sonuçların verilmesinde yüksek verimlilikle gerçekleştirir. Sonuç olarak, Etiyopya Havayolları bu hareketin ardından, yolcu trafiğinde bir canlanma görmeyi ummaktadır.

Editör NotuETIYOPYA HAVAYOLLARı HAKKıNDAEtiyopya Havayolları (Etiyopya), Afrika’da en hızlı büyüyen havayolu şirketidir. Yetmiş beş yıllık operasyonunda Etiyopya, verimlilik ve operasyonel başarıda rakipsiz, kıtanın önde gelen taşıyıcılarından biri haline geldi. Etiyopya, en genç ve en modern filoyu beş kıtada 127 uluslararası yolcu ve kargo noktasına işleten Pan-Afrika yolcu ve kargo ağında aslan payına sahiptir. Etiyopya filosu, ortalama olarak 5 yıllık filo yaşına sahip olan Airbus A350, Boeing 787-8, Boeing 787-9, Boeing 777-300ER, Boeing 777-200LR, Boeing 777-200 Kargo uçağı, Bombardier Q-400 çift kabin gibi ultra-modern ve çevre dostu uçakları içermektedir. Aslında Etiyopya, Afrika’da bu uçaklara sahip olan ve onları işleten ilk havayolu şirketidir.

Etiyopya şu anda, yedi iş birimiyle Afrika’nın lider Havacılık grubu haline geleceğini görecek olan Vision 2025 adlı 15 yıllık bir stratejik plan uyguluyor: Etiyopya Uluslararası Hizmetler; Etiyopya Kargo & Lojistik Hizmetleri; Etiyopya MRO Hizmetleri; Etiyopya Havacılık Akademisi; Ethiopian ADD Merkez Yer Hizmetleri, Etiyopya Havaalanları Hizmetleri ve Etiyopya Ekspres Hizmetleri (Yurtiçi). Etiyopya, son yedi yılda ortalama %25 büyüme kaydeden çok ödüllü bir havayolu şirketidir.

Yazarlar