SON DAKİKA
Tarih : 2017.09.14 15:54:59

Eurowings ve UFO Toplu İş Sözleşmesinde Anlaşma Sağlandı

Alman Havayolu Eurowings ve uçuş görevlileri sendikası UFO ‘Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağladı. İnsan Kaynakları ve Finans Direktörü Jörg Beißel ‘Bu, yüzlerce nitelikli başvuruya kavuşmamız gerçeği ışığında öncü bir adım. Hızla büyüyen havayolu Eurowings, yakın zamanda yeni uçuş görevlileri için yaklaşık 600 kişilik boşluk yaratıp iş görüşmelerini başlattı.’ dedi

Yeni yapılan anlaşmayla kısa sürede harici personel alımı yapılmasına izin verilecek. Ayrıca, UFO ile anlaşması bulunan ve hâlihazırda Eurowings’te çalışan deneyimli uçuş görevlilerinin yanı sıra yeni alınacak harici personellere de adil ve rekabetçi tazminat koşulları sunacak. Böylece hiçbir personelin dezavantajlı durumda olmaması sağlanacak. Beißel ‘Bu anlaşma doğru zamanda yapılan ve Avrupa'daki en hızlı büyüyen havayolunun büyümesi ve yaygınlaştırılması için yapılan temel bir anlaşmadır.’ dedi.

Eurowings ve UFO, Germanwings ve Eurowings'de çalışan yaklaşık 1.400 uçuş görevlisinin açık ücret anlaşmalarında da toplu bir çözüm sağladı. Tüm uçuş görevlilerine yapılan ücret artışlarına ek olarak, kâr katılımını ve işveren tarafından finanse edilen emeklilik planının uygulanmasını içeren bir belge de taraflarca imzalandı. Beißel ‘Böylece, bize dahil olan tüm taraflar için iyi bir sonuç elde ettik. Bu da Eurowings Grubu'nda önemli bir istikrar sağladı. Aynı zamanda şirket çalışanları ve dolayısıyla Eurowings müşterileri için de çok iyi fırsatlar yaratmış olduk.’ diye ekledi.

Yazarlar