SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.18 23:35:56

Eve Air Mobility, eVTOL İçin Üç Tedarikçisini Belirledi

Eve Air Mobility, bugün elektrikli dikey kalkış ve iniş (eVTOL) uçağı için ilk üç tedarikçisini belirledi. Nidec Corporation ve Embraer arasındaki bir ortak girişim olan Nidec Aerospace LLC, elektrikli tahrik sistemini sağlayacak, BAE Systems gelişmiş bir enerji depolama sistemi sağlayacak ve DUC Hélice Propellers, eVTOL için rotorları ve pervaneleri tedarik edecek.

Eve Air Mobility'nin eş CEO'su Andre Stein, "İlk tedarikçilerin duyurusu, eVTOL uçağımızı geliştirmede önemli bir kilometre taşıdır. Nihai hedefimize ilerlerken amacımız, yalnızca beklentileri aşmakla kalmayıp aynı zamanda müşterilerimize en düşük işletme maliyetiyle, güvenli ve verimli çalışan, gelişmiş bir uçak teslim etmektir" diye konuştu. Eve Air Mobility, gelecekte uçuş kontrol sistemleri, aviyonikler, uçak gövdesi ve güç yönetimi sistemleri dahil olmak üzere ek bileşen tedarikçilerini belirleyecek.

Şirket, ilk tam ölçekli eVTOL prototipinin montajına 2023'ün ikinci yarısında başlamayı ve ardından 2024'te test kampanyasını başlatmayı planlıyor. Eve's eVTOL'un 2026'da teslimatlara başlaması ve hizmete girmesi planlanıyor.

Yazarlar