SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.20 00:35:06

Filipinler’de Bir Ayda İkinci Kayıp Uçak: Arama Çalışmaları Sürüyor

Filipinler’de 24 Ocak’ta altı kişiyi taşıyan bir uçağın ardından dört kişiyi taşıyan küçük bir uçak daha havalandıktan kısa süre sonra kayboldu. Filipinler’de dört kişiyi taşıyan "Cessna 340" tipi uçak, havalandıktan kısa süre sonra kayboldu. Haber alınamayan uçak için arama çalışması başlatıldı.

Filipinler'in Rappler haber sitesinin haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi (CAAP), uçağın bugün yerel saatle 6.43'te Bicol Uluslararası Havalimanı'ndan bir pilot, bir uçuş görevlisi ve iki yolcu ile Albay eyaletinden başkent Manila'ya gitmek üzere yola çıktığını, ancak uçaktan haber alınamadığını açıkladı. Yetkililer uçaktaki kişiler hakkında bilgi vermezken, Filipinler Hava Kuvvetleri, sahil güvenlik ve afet müdahale kurumları konuyla ilgili bilgilendirildi ve bu kurumlardan arama çalışmalarına yardımcı olmaları istendi.

24 OCAK’TA DA BİR UÇAK KAYBOLMUŞTU

Öte yandan, Filipinler’in Isabela eyaletinde, 24 Ocak 2023'te altı kişiyi taşıyan tek motorlu Cessna tipi bir uçak daha kaybolmuştu. “Cessna 206” tipi bu uçak da Isabela eyaletindeki Maconacon Havalimanı’na gitmek üzere havalanmış, fakat aynı eyaletteki Cauayan Havalimanı’ndan kalkan uçaktan haber alınamamıştı. Filipinler Sivil Havacılık Otoritesi’nin uçağın kaybolduğunu bildirmesinin ardından uçak için arama-kurtarma çalışmaları başlatılmıştı. Bölgedeki arama çalışmaları sürüyor.

Yazarlar