SON DAKİKA
Tarih : 2021.03.22 16:48:40

FlyArystan, Türkistan’dan İlk Yurt Dışı Uçuşunu Gerçekleştirdi

21 Mart tarihinde Kazakistan düşük maliyetli havayolu şirketi FlyArystan, Kazakistan'ın manevi başkenti Türkistan'dan Türkiye'nin İstanbul metropolüne ilk yurt dışı uçuşunu gerçekleştirdi. Bundan böyle iki ülkenin tarihi kentleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri düzenli seferler yapılacak.

Açılış uçuşu onuruna, Khazret Sultan havalimanında KGA MİİR başkanı Lastayev Talgat Tleubakiyeviç, Türkistan Bölgesi Birinci Başkan Yardımcısı Kalkamanov Saken Amangeldie-viç, FlyArystan Genel Müdürü Adrian Hamilton-Manns ve Türkistan Uluslararası Havalimanı Yönetici Müdürü Khassenov Marat katılımıyla bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. FlyArystan Genel Müdürü Adrian Hamilton-Manns, FlyArystan rota ağının genişlemesiyle güney bölgelerinin sakinlerinin daha da hareketli hale geleceğini düşünüyor. "Kazakistan ve Türkiye her zaman yakın ekonomik, stratejik ve dostane ilişkilere sahip olmuştur. Türkistan tüm Türk dünyasının beşiği olduğu için direkt uçuşların başlamasıyla ortak tarihi, kültürel ve manevi bağların daha da güçlenmesine, geliştirilmesine katkı sağlacağından eminiz. Türkistan-İstan-bul arasında karşılıklı uçuşlar hem Kazak hem de Türk vatandaşlarının ilgisinden memnunuz. Bu bakımdan uçuş sayısını haftada üçten beşe çıkarmayı planlıyoruz." diye görüşünü bildirdi.

Aynı gün Atırav - Türkistan - Atırav yönünde ilk uçuş gerçekleşti. Aktarma için uygun olan uçuş programı sayesinde, Atırav bölgesinden gelen yolcuların Türkistan bağlantılı bir uçuşla İstanbul'a uçuşlarını gerçekleştirebilrler. FlyArystan mobil uygulamasından ve resmi web sitesinde düşük maliyetli uçuşları için bilet rezervasyonu yababilirsiniz. FlyArystan, Kazakistan’ın ilk düşük maliyetli havayoludur ve ilk uçuşunu Mayıs 2019’da ger-çekleştirmiştir.

FlyArystan filosu, Kazakistan genelinde her gün 50’den fazla uçuş gerçekleşti-ren 7 adet Airbus A320 uçağından oluşmaktadır. Son uçağı, Ekim 2020’de havayolu filosuna katılmıştır. FlyArystan, Air Astana Havayolu’nun bir parçasıdır.

Yazarlar