SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.18 01:59:50

Frankfurt Havalimanı’nda Uçuş Sayıları Azaltılıyor

Almanya’nın en büyük havalimanı olan Frankfurt Havalimanı’ndaki uçuşlar personel sıkıntısı nedeniyle azaltılıyor. Havalimanını işleten Fraport şirketi, saat başına uçuş sayısını 96’dan 88’e düşürmek için gelecek haftanın başında Almanya Ulaştırma Bakanlığı’na başvuruda bulunacaklarını duyurdu.

Frankfurt Havalimanı’nı üs olarak kullanan Alman havayolu devi Lutfhansa’nın CEO’su Jens Ritter, Fraport’un kararını doğru bulduklarını söyledi. Ritter, son dönemde iptal etmek zorunda kaldıkları uçuşların binlerce müşteriyi hayal kırıklığına uğrattığını ve Lufthansa personelinin iş yükünü ciddi oranda artırırken milyonlarca Euro da ekstra maliyete neden olduğunu belirtti. DW Türkçe’nin aktardığına göre, dünya genelinde Koronavirüs kısıtlamalarının hafifletilmesiyle uçak seyahatlerine yönelik talep pandemi öncesi seviyelerine döndü.

Ancak Almanya dâhil bazı Avrupa ülkelerindeki havalimanları ve havayolu şirketleri, artan talep karşısında Personel sıkıntısı yaşıyor. Pandemide havayolu şirketleri ve havalimanları, personel sayılarında kesintiye gitmişti. Almanya hava-limanlarında özellikle yer hizmetlerinde görülen işgücü eksikliğini gidermek için Türkiye’den personel alımına onay çıkmıştı.

Avrupa Birliği’nin amiral gemisi olan ülkede, havayolu sektöründe yaşanan gelişmelerle ilgili olarak farklı şehirlerdeki havalimanı işletmelerinin çoğu, Alman hükümetinin personel alımına yönelik kararını desteklerken; ‘geçici’ şartının mevcut sorunları tam anlamıyla gidermeyeceği; ‘uzun süreli istihdam’ kararının daha iyi bir çözüm olacağı görüşü dile getiriliyor.

Yazarlar