SON DAKİKA
Tarih : 2021.04.06 12:31:53

Fransa ve AB KLM ile Airfrance Desteğinde Anlaştı

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa ve Avrupa Birliği arasında Air France’a yönelik mali destek ile ilgili anlaşma sağlandığını duyurdu. Air France-KLM ortaklığından geçen yılın son çeyreğinde 2,1 milyar euroluk nakit çakışı gerçekleşmişti. Pandemiden en çok etkilenen sektör olan havacılıkta mali destek haberlerine yenisi eklendi. Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Air France-KLM ortaklığına yeni mali destek için Avrupa Birliği ile prensipte anlaşmaya varıldığını belirtti.

LCI televizyon kanalında bir söyleşiye katılan Le Maire, “Anlaşma Fransız havacılık sektörü için çok iyi bir haber. Avrupa Komisyonu Rekabetten Sorumlu Komisyon Üyesi Margrethe Vestager iyi bir anlaşmaya vardık” ifadelerini kullandı. Air France-KLM ortaklığında Fransa ve Hollanda’nın yüzde 28 kombine payı bulunuyor. Ülkeler, şirketin geçen yıl doğrudan krediler ve devlet destekli garantilerle 10,4 milyar euroluk destek almasının ardından yeni bir fonlama planı üzerinde görüşmeler yürütüyordu.

Bakan Le Maire anlaşmanın detaylarına ilişkin açıklama yapmazken, şirketin yönetim kurulunun ilgili anlaşmanın prensiplerini hafta başında ele alacağını belirtti. Pandemiden diğer havayolu şirketleri gibi sert etki gören Air France-KLM ortaklığından geçen yılın son çeyreğinde 2,1 milyar euroluk nakit çıkışı olmuştu. Air France-KLM ortaklığının Kovid-19 salgının etkisiyle 2020’de 7,1 milyar euro zarar ettiği belirtilmişti. Şirketin cirosunun 2020’de bir önceki yıla kıyasla yüzde 59 azalarak 11,1 milyar euro olduğu aktarılmıştı.

Yazarlar