SON DAKİKA
Tarih : 2021.12.20 16:15:57

Geleceğin Uçak Mühendislerini Yetiştiriyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii(TUSAŞ) arasında imzalanan protokol ile kurulan TUSAŞ Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde, havacılık alanında geleceğin teknisyen ve mühendisleri yetiştiriliyor.

Lisede öğrencilere, havacılığın kritik dallarından olan uçak gövde-motor ve aviyonik dallarında bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel bakım-onarım, elektrik tesisatları, robotik kodlama, web programcılığı ve yazılım eğitimleri veriliyor. TUSAŞ'ın akreditasyonu ve Erasmus projeleri kapsamında yurt dışı staj imkanı sunulan öğrenciler, 20 gün süren programda Avrupa'daki merkezlerde uçak bakım eğitimi de alabiliyor.

Başarılı olan öğrencilere daha sonra TUSAŞ'ta işe başlama fırsatı sağlanıyor. Okul Müdürü Kadir Yaman, “Okulumuzun uçak bakım alanı ve diğer atölyelerindeki makine parkı çok güçlüdür. Birçok okulda olmayan makine parkı burada vardır. Öğrencilerimiz uçak motorları ve bizzat çalışan uçaklar üzerinde eğitimlerine devam etmektedirler” diye konuştu.

Yazarlar