SON DAKİKA
Tarih : 2019.09.19 15:04:43

Getac F110, Uçakların Hızlı ve Hatasız Yakıt İkmal Yapmasını Sağlıyor

Getac F110 Dayanıklı Tabletleri ile Optimize Edilen İstanbul Havalimanı'nda Uçakların Hızlı ve Hatasız Yakıt İkmal Yapması Sağlanıyor İstanbul Havalimanı GETAC Tabletlerinin güçlendirdiği otomatik Yakıt İkmal Sistemiyle Uçakların yerde kalma süresini optimize ediyor. İstanbul Havalimanı, günde 700'e yakın uçağın kullanması beklenen otomatik yakıt ikmal sistemini Getac F110 dayanıklı tabletleri ile optimize ederek uçakların hızlı ve hatasız ikmal yapmasını sağlıyor.

Tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı'nın, sektörünün en iyisi kabul edilen otomatik uçak yakıt ikmal sisteminin işletiminde Taiwan merkezli teknoloji firması Getac'ın ürettiği dayanıklı tabletler kullanılmaya başlandı. İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A.Ş'nin işlettiği dünyanın en büyük depolama ve hidrant sistemlerinin iletim optimizasyonunda kullanılmaya başlanan F110 dayanıklı tabletleri, ikmal araç filosunun apron üzerinde herhangi bir noktadan merkezi kontrol sistemine bağlanmasını ve otomatik yakıt ikmal sürecini başlatmasını sağlıyor.

Bunun sonucunda her uçak yaklaşık 45 dakika içinde bir sonraki uçuşu için hazır hale gelebiliyor. Sorunsuz havalimanı operasyonları için her şart altında güvenilir ekipman ile donatılmış; etkin bir iletişimin gerekli olduğunu belirten İGA Havalimanı Akaryakıt Hizmetleri A.Ş. İletim Tesis Operasyon Şefi Seyfullah Yavuz, "Havacılık kurallarına göre tüm yolcular uçaktan inmeden yakıt ikmali yapılamaz. Bu da uçağın bir sonraki tarifeli seferine hazırlanması için yalnızca 45 ila 60 dakikası olduğu anlamına geliyor.

Getac'ın güçlü ve sağlam çözümleri yalnızca havalimanı'nın geniş çalışma ortamında iletişimi sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda otomatik yakıt ikmal sistemiyle kesintisiz bağlantı sağlayarak hataları da ortadan kaldırıyor. Bu anlamda klasik yakıt tankerleri ile kıyaslandığında, iletim etkinliğinde yüzde 60'a varan tasarruf sağlanıyor." dedi.

Yazarlar