SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.21 13:59:54

Gezgin Suat, Spotter Alanını Anlattı

GEZGİN SUAT, SPOTTER ALANINI ANLATTI…

Suat Yatmaz, Hürriyet’de çalıştığım dönemlerde ki en kadim dostlarımdan birisidir. Bizlerin haber peşinde koştuğumuz dönemlerde o bizim adeta elimiz ayağımızdı. Ulaştırmadan başlayan her türlü idari hizmetlerin başındaki müdürdü. Bizim gibi o da emekli oldu. Bu kez elinde fotoğraf makinesi ve akıllı telefonuyla daha çok tarihi ve ilginç yerlerin bulunduğu İstanbul sokaklarında dolaşmaya başladı. Bugüne kadar görmediğimizi ve bilmediğimiz birçok yöreyi bizlere sosyal medyasından tanıttı. Son olarak da havacılık fotoğrafçılarının yeni mekanlarından birisi olan İstanbul Havalimanı’nda ki, “ Seyir Terası”nda yaşadıklarını çekti ve yazdı. Meraklıların ve yetkililerin okuması dileğiyle paylaştım.

Buyurun: İSTANBUL AIRPORT -SPOTTER AREA. NASRETTİN HOCANIN TÜRBESİ. İstanbul Havalimanı'nda havacılık fotoğrafçılığına ilgi duyanlar için Pist1 ve kuleye hakim bir alanda " Seyir Terası- Spotter Alanı" hizmete açıldı. Bu alandan yararlanmak isteyenlerin İGA 'nın "Spotter Alanı" sayfasında ki formu doldurmaları gerekiyor. Formda istenilenler şunlar; Ad, Soyadı, TC kimlik no, Doğum tarihi Gün Ay ve Yıl olarak Telefon numarası E-posta adresi Kimlik belgenizin ön yüzünün fotoğrafı Vesikalık bir fotoğrafınız Formu doldurduktan sonra bir kaç gün bekliyorsunuz.

Sizi telefonla arıyorlar ve İstanbul Havalimanı -2 katında 7 numaralı sütun önünde 13.30 da hazır olmanızı istiyorlar. Anılan gün bildirilen yere gidiyorsunuz. Bir yetkili gelecek, kimlik isteyecek, listeden isim kontrolu yapacak, belki yaka kartı verecek ve belli bir protokol içinde sizleri ilgili yere götürecek diye bekliyorsunuz. Vakit geliyor, gözleriniz ilgili birisini arıyor, bulamıyorsunuz. Altur'un bir aracı duruyor ileride, ona sorayım diyorsunuz. Biz gidiyoruz abi dolunca kalkacağız atla diyor. Fotoğraf çekmeye değil, pikniğe gider gibi bir durumda çoluk-çocuk, ablalar falan hareket ederek alandan çıkıyor 10 km kadar giderek bir prefabrik yapının bulunduğu her tarafı açık bir terasa geliyorsunuz.

Dışarıda merdivenin başında bir güvenlikçi çantanızı kontrol ederek sizi platforma çıkarıyor, siz de fotoğrafınızı çekiyorsunuz. Sonra servis sizi aldığı noktaya geri bırakıyor. Düşünce çok güzel fakat, bu kadar form, kayıt, protokol neden yapılıyor ben anlamış değilim. Gitmek isteyen olursa 7 numaralı sütün önünde ki Altur Servisine binsin gitsin.

Soran sorgulayan niye geldin diyen yok.

Yazarlar