SON DAKİKA
Tarih : 2022.01.31 15:25:23

Gökyüzüne Meydan Okuyan Gençler Roket Yarışmasına

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen “Roket Yarışmasına” başvurular başladı. Geçtiğimiz yıllarda binlerce takımın başvuruda bulunduğu yarışma, gençlere uzay teknolojileri alanında benzersiz bir deneyim fırsatı sunuyor. Tasarımdan üretime, entegrasyondan hazırlık sürecine kadar her aşamadan sorumlu olan gençlerin kendi tasarımı olan roketleri üretip, uçuşunu gerçekleştirdiği yarışma sistem mühendisliği vizyonuyla çalışıyor.

Avrupa’da ilk, dünyada düzenlenen ikinci roket yarışması özelliğine sahip olan yarışma ROKETSAN yürütücülüğünde düzenleniyor. “Takımların yüksek güçlü roketleri tasarlamasına, üretmesine ve bunlarla rekabet etmesine imkân tanıyan yarışma, öğrencilerin bilgilerini, özgün fikirlerini ve hayal güçlerini zorlayacak şekilde eşsiz bir havacılık ve uzay tecrübesi sunuyor.”

Havacılık Kariyerinde Önemli Bir Adım

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında ilki 2018 yılında gerçekleştirilen Roket Yarışmasına gençlerin ilgisi her geçen yıl artarak devam ediyor. Farklı alanlardaki fen ve mühendislik bilgi birikimlerini kullanan gençler, disiplinler arası düşünerek ve karmaşık işlemleri, süreçleri planlayarak roket tasarımı, üretim ve entegrasyonunu başarıyor. İlk yıl 156, ikinci yıl 570, üçüncü yıl 516 ve dördüncü yıl ise 544 farklı takım başvurusunun kabul edildiği yarışma bu yıl Lise (5 bin feet), Orta İrtifa (10 bin feet), Yüksek İrtifa (20 bin feet) ve Zorlu Görev (10 bin feet) olmak üzere dört farklı kategoride düzenleniyor.

Katılımcılara eşsiz bir teknoloji serüveninin yanı sıra havacılık kariyerinde önemli bir adım, ekip ruhu ve takım olabilmenin kazanımlarını da yaşatan yarışmaya lise, ön lisans, lisans ve lisans üstü öğrenciler ile mezunlar başvurabiliyor. Kazanan takımların toplamda 840 bin TL’lik ödül kazanacağı yarışmanın son başvuru tarihi 28 Şubat. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları kapsamında, 1-10 Ağustos 2022 tarihleri arasında Aksaray Tuz Gölü’nde düzenlenecek final etabında dereceye giren takımlar ödüllerini 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihlerinde Samsun Çarşamba Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST’te alacaklar.

Yazarlar