SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.06 18:39:54

Gulfstream Jet Uçaklarını Türkiye’de Kaan Air Satacak

Bugüne kadar dünyanın öncü havacılık firmaları ile ortaklık yapan KAAN AIR işbirliklerine bir yenisini daha ekleyerek dünyanın teknolojik altyapı bakımından en gelişmiş iş jeti üreticilerinden, ABD'li General Dynamics'in iştiraki, Gulfstream uçaklarının Türkiye Ticari Satışlar temsilcisi oldu. Bu işbirliği kapsamında Türkiye’ye ilk kez getirilen, Gulfstream uçaklarının en çok tercih edilen 3 modeli G280, G550 ve G650ER, jetleri KAAN AIR tarafından satılacak.

Uzun yıllardır İtalyan helikopter imalatçısı AgustaWestland’ın (şimdiki adıyla Leonardo Helicopters) distribütörlüğünü yapan KAAN AIR, bundan böyle dünyanın en gelişmiş özel uçaklarını üreten Gulfstream serisi iş jetlerinin de satışını gerçekleştirecek. Başarı Holding ve Kaan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız, Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, Gulfstream Bölge Kıdemli Başkan Yardımcısı Trevor Esling ve Gulfstream Bölge Başkan Yardımcısı Nicholas Robinson’ın katılımıyla gerçekleşen lansmanında Türkiye’ye ilk kez getirilen 3 yeni model Gulfstream uçağı sergilendi.

2002 yılından itibaren, helikopter satışı, kiralama, VIP taşımacılık, hava taksi, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetlerinin dışında, devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiği kalite hedefli başarılı projelerle pazardaki varlığını büyüten KAAN AIR, havacılık sektörünün lider firması olarak 22 dönümlük Türkiye’nin ilk büyük heliportu ve helikopter bakım merkezi yatırımlarına sahip. 2006’da başladığı helikopter satışlarıyla toplam pazar payını yüzde 30 ’a ulaştıran KAAN AIR, satışını yapmış olduğu helikopter sahiplerine talepleri doğrultusunda işletme, teknik bakım ve hangarlama hizmetlerini Turkiye de sunan tek havacılık şirketi olma özelliği taşıyor.

Başarı Holding ve Kaan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, “Kaan Air olarak, 17 yıl önce havacılık sektöründe öncü bir firma ve Türk Sivil Havacılık pazarının lider helikopter tedarikçisi olma vizyonu ile yola çıkmıştık. Bugün havacılık sektöründe, helikopter satışı ve kiralaması, VIP taşımacılık, hava taksi, havadan fotoğraf ve film çekim faaliyetlerinin dışında, devlet ve özel sektöre gerçekleştirdiğimiz kalite hedefli projelerle varlığımızı öncü bir kimlikle sürdürmekteyiz.” dedi.

Yıldız konuşmasına, “Bu uzun yolculuk boyunca sürekli yeni iş modelleri geliştirmeyi ve liderliğimizi korumayı başardık. Günümüze dek dünyanın önde gelen farklı kategorideki helikopter üreticilerinin “exclusive” distribütörlüğünü üstlendik ve bugün de bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlk olarak 2005 yılında Türkiye şartlarına en uygun olduğuna inandığımız dünyanın en hızlı, en güçlü ve en uzun menzile sahip olan eski adiyla AgustaWestland olan Leonardo Helikopteri’yle işbirliği yaptık. 2007 yılında Enstrom helikopterlerinin “münhasır” distrübütörü olduk. 2012 yılında yine Turkiye nin ilk ve tek heliportu olan Kaan Heliportu açtık. 2015 yılında Kaan Air Australia’yı kurduk. 2016 yılında Almanya’nın Sande Şehrinde konumlanmış helikopter operatörü WIKING HELICOPTER SERVICE’in %60 hissesini satın aldık.

Son olarak bugün sizinle yepyeni işbirliğimizi paylaşmaktan onur duyuyoruz. Kaan Air olarak dünyanın teknolojik altyapı bakımından en gelişmiş iş jeti üreticilerinden, ABD'li General Dynamics'in iştiraki Gulfstream uçaklarının Türkiye Ticari Satışlar temsilcisi olduk. İş birliğimiz kapsamında birazdan sizlerinde göreceğiniz Gulfstream G280, G550 ve G650ER olmak üzere 3 modelini Türkiye’de ilk defa sergiliyoruz. Satış rakamları mali değerleri, 25, 57 ve 75 Milyon Dolar olan üç modeli ve büyüyen iş ortaklıklarımızı sizlere sunmaktan onur duyuyoruz.” sözleriyle devam etti. Türkiye’de sadece 7 tane bulunan fiyatı 25 Milyon Dolar’dan 75 Milyon Dolar’a kadar uzanan Gulfstream tipi özel jetlerin Türkiye’de en çok G550 ve G450 modelleri tercih ediliyor. Cirosu 2014 yılında 6.9 Milyar Dolar, 2015 yılında 7.1 Milyar Dolar ve 2016 yılında 6.6 Milyar Dolar olan Gulfstream’in 2017 yılında yeni gelecek modeli G500 ve 2018 da gelecek olan modeli G600 ile satışlarını artıracağı öngörülmektedir.

Yazarlar