SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.21 13:14:55

Güney Kore Elektrikli Eğitim Uçağı Konseptini Tanıttı

Korean Aerospace Industries (KAI), ADEX 2021 savunma ve havacılık fuarında “Black Kite” isimli elektrikli eğitim uçağı konseptini tanıttı. KAI, 19-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenen ADEX 2021 savunma ve havacılık fuarında Black Kite (Sorigae) ismini verdiği elektrikli temel eğitim uçağı konseptini ilk kez görücüye çıkardı.

Kanatlarının üstüne monte edilmiş 4 adet pervaneli elektrikli motora sahip olan Black Kite tamamen elektrikli olarak tasarlandı. Bütün gövdeye dağıtılmış bataryalardan gücünü almakta. 4.7 metre yüksekliğe 11.6 metre uzunluğa ve 11.2 metre kanat açıklığına sahip uçak KF-21 ve T/F-50 ile uyumlu tamamen dijital kokpit tasarımına sahip. Uçak, arttırılmış ve sanal gerçeklik kullanarak daha efektif eğitim faaliyetlerinin icra edilmesine olanak sağlayacak.

Black Kite’ın gelecekte Kore Hava Kuvvetleri’nde oluşabilecek temel eğitim uçağı ihtiyacına binaen geliştirildiği belirtiliyor. Fakat Kore Hava Kuvvetleri’nin halihazırda 2000 yılından beri hizmette olan KT-1 temel eğitim uçaklarının yerine geçecek bir uçak için şimdilik planı yok.

Yazarlar