SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.11 13:56:49

HİB ve THY, Eğitim Hizmetleri İhracatını Arttırmak İçin Güçlerini Birleştirdi

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), 130 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için birbiri ardına projeler hayata geçiriyor Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), 130 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için birbiri ardına projeler hayata geçiriyor.

Türk Hava Yolları ve HİB'den yapılan ortak açıklamaya göre, ağustos ayında yurt dışından gelecek hastalara yönelik çalışma yapmak üzere bir iş birliği protokolü imzalayan HİB ve Türk Hava Yolları (THY), bu kez eğitim hizmetleri sektörü için güçlerini birleştirdi. Eğitim hizmetleri sektörünün tanıtılması amacıyla Latin Amerika'nın en büyük eğitim fuarı olan Salao do Estudante'ye milli katılım organizasyonu düzenleyen HİB, THY desteğiyle rekabette bir adım öne geçecek. Bayrak taşıyıcı hava yolu şirketi THY, HİB bünyesinde yer alan okullara kayıt yaptıran öğrencilerin ve 3 yakınının Sao Paulo çıkışlı Türkiye uçuşlarında yüzde 20 indirim uygulayacak.

HİB ve THY arasında, Hizmet İhracatçıları Birliği üyesi sağlık kuruluşlarının yurt dışından tedavi amaçlı getirecekleri hastalara yönelik çalışma yapmak üzere de ağustos ayında bir iş birliği protokolü imzalanmıştı. Açıklamada görüşlerine yer verilen HİB Yönetim Kurulu Başkanı ve THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları ailesi olarak turizmin geleneksel boyutunun dışında derinleşmesi ve sektörel açıdan çeşitlenmesi açısından da önem taşıyan eğitim, sağlık gibi sektörleri desteklemekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

HİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Eğitim Hizmetleri Komitesi Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın ise 'Türkiye'de eğitim gören öğrenciler ülkelerinde bizim gönüllü elçimiz olarak çalışıyor, ülkemizin tanıtımına olumlu katkı sağlıyor. Pazar çeşitliliğimizi artırmak ve Latin Amerika gibi uzak pazarlarda da var olabilmek açısından THY ile yaptığımız bu iş birliğinin önemi çok büyük.' ifadelerini kullandı.

Yazarlar