SON DAKİKA
Tarih : 2023.03.19 00:47:54

HÜRJET Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı Taksi Yaptı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET jet eğitim ve hafif taarruz uçağı ilk taksisini yaptı. HÜRJET’e ek olarak ANKA-3 ve MMU’nun da görsellerini resmi Twitter hesabından paylaşan Prof. Dr. Temel Kotil, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Yüzyılı’nda milletimize olan sözümüzü tuttuk. MMU ve HÜRJET taksi yaptı, ATAK 2 yakında motor çalıştıracak, ANKA 3 de ilk uçuşunu gerçekleştirecek. Binlerce çalışma arkadaşımız ve iş ortaklarımızla ortaya çıkardığımız ürünlerimizi Çanakkale şehitlerimize armağan ediyoruz.”

HÜRJET uçuşa bir adım daha yaklaşmıştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından milli imkanlarla geliştirilen Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı HÜRJET, uçuşa bir adım daha yaklaşmıştı. Bu kapsamda HÜRJET’in motorunun başarıyla çalıştırıldığı açıklanmıştı. HÜRJET’de General Electric üretimi F404 motoru kullanılmaktadır.

“HÜRJET’in uçuş kontrol bilgisayarını Malezya’da yapıyoruz”

TUSAŞ Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil TUSAŞ tesislerinde basın mensuplarını ve araştırmacıları ağırlamıştı. Defence Turk’ün de katıldığı toplantıda açıklamalarda bulunan Kotil, TUSAŞ’ın Malezya ve Pakistan’da çok fazla mühendis kaynağı kullandığını açıklamıştı. HÜRJET’in uçuş kontrol bilgisayarının Malezya’da yapıldığını aktaran Kotil, Malezya’da başlatılan ve rüşvet iddialarıyla gündeme gelen jet eğitim uçağı ihalesinde TUSAŞ’ın HÜRJET ile ihalede hala kaldığını belirtmişti.

TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, HÜRJET’in çok iyi gittiğini ve yakında uçmaya hazırlandığını aktarmıştı. Ayrıca Kotil, proje kapsamında 2 adet uçabilir prototip uçak ile test faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet statik ve 1 adet yorulma test uçağı üretildiğini söylemişti.

Yazarlar