SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.08 01:43:00

Hafter Güçleri Bir Kez Daha Mitiga Havalimanı’nı Hedef Aldı

Libya'da Hafter milisleri, başkent Trablus'un dünyaya açılan kapısı Mitiga Havalimanı'nı hedef aldı. Saldırı nedeniyle uçuşların askıya alındığı Mitiga’da seferler yeniden başladı. Libya'da darbeci Hafter sivil noktalara saldırmaya devam ediyor. Hafter güçleri bir kez daha Libya'nın dünyaya açılan kapısı Mitiga Havaalanı'nı hedef aldı, füzelerle vurdu. Havaalanında uçuşlar, Hafter'in Trablus'u ele geçirme talimatı verdiği 4 Nisan 2019'dan bu yana sürekli kesintiye uğruyor.

Çünkü darbeci Hafter'in cephe hatları dışında, hedef aldığı kritik yerleden biri de bu havaalanı. Her saldırı sonrası havaalanı uçuşa kapatılıyor. Bazen aynı gerekçeyle, Mitiga Havaalanı'na inecek bir uçak, aldığı talimatla yön değiştirerek 300 kilometre uzaktaki Misrata Havaalanı'na yönlendirilebiliyor.

Libya halkı ateşkes bekliyor

Darbeci general, Libya'da ateşkes için yapılan neredeyse tüm görüşmelere katılıyor ancak bunlar sonuçsuz kalıyor. Hafter, alan olarak geniş bir bölgeyi kontrol etse de nüfus, daha çok meşru hükümetin elindeki yerlerde toplanmış durumda. Hafter, sosyal medya hesaplarından, Libya halkı için mücadele ettiğini iddia etse de sivil halkı öldürmekten vazgeçmiyor. 2020 yılının henüz 2'nci ayında, Hafter milislerinin kurşunları, 6 çocuğun ölümüne neden oldu.

Yazarlar