SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.22 16:30:35

Hatay’ın Tepsi Kebap’ı ve Künefesi İstanbul Havalimanı Tadında Anadolu’da

Yüzyılımızın en büyük felaketini yaşayan kentlerden birisi olan Hatay’ın, dillere destan ünlü yemekleri, İstanbul Havalimanı’nda ki geleneksel yiyecek tatlarıyla tanınan Tadında Anadolu’da tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde Türk Mutfağı Etkinlikleri Haftası’nda tanıtımı yapılan yemeklerden Tepsi Kebap’ı ve Künefe ise en çok ilgiyi gören yiyecekler arasında yer aldı. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı tarafından belirlenen ve “ Dünyanın 26. Gastronomi Kenti “ olarak tescillenen Hatay’ın, birbirinden güzel yemek ve tatlılarının tanıtımını yapan Tadında Anadolu aşçıları, “ Gönül, oradaki aşçı kardeşlerimizi böyle anlamlı bir günde burada yanımızda görmeyi isterdi. Ancak felaketin izleri hala devam ediyor. İnşallah yakın bir zamanda yanımızda olacaklar. Gördüğünüz Hatay yemeklerinin tariflerini de dijital ortamda görüşerek gerçekleştirdik” dediler.

BTA Genel Müdürü Baha Bülbül ise şunları söyledi: “ BTA ve Tadında Anadolu olarak yaşadığımız coğrafyanın kadim değerlerini, Anadolu’nun kahraman üreticilerini ve ürünlerini korumak, gelecek nesillere taşımak, yabancı misafirlerimizi de bu zengin kültürle tanışmalarını sağlamak adına büyük gayret gösteriyoruz.” Türk Mutfağında Hatay Haftası’nın İstanbul Havalimanı Tadında Anadolu’da 21-27 Mayıs tarihleri arasında devam edeceği bildirildi.

 

FAİK KAPTAN

Yazarlar