SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.04 14:12:14

Hava-İş Sendikası 29. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

30-31 Ekim 2021 Tarihinde gerçekleştirilen Hava-İş Sendikası Olağan Genel Kuruluna başta üyeler ve delegeler olmak üzere yoğun katılım oldu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY, Türk-İş Konfederasyonu Genel Mali Sekreteri ve Yol İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan AĞAR, BASS Genel Başkanı Turgut YILMAZ , Türk-İş Konfederasyonu İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Adnan UYAR, ITF Genel Sekreteri Gabriel Mocho Rodriguez, ve bir çok Sivil Toplum Kuruluşu Genel Başkanı havacılık emekçilerinin sesi olan Hava-İş Sendikası Olağan Genel Kurulu’na katılmışlar ve emekçilerin coşkusunu paylaştılar.

Türk – İş Genel Başkanı ATALAY’dan Büyük Destek Açılış konuşmasını yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY Hava – İş Sendikası Yönetimine; “Pandemi sürecinde Kısa Çalışma başta olmak üzere yaşanan ekonomik sorunlara diğer sendikalardan daha hızlı bir çözüm ürettiniz ve sektörünüzde ki emekçiler arasında üyelerinizin süreci en az zararla atlatmasını sağladınız. Gerek Türk–İş, gerek uluslararası işçi federasyonları gerekse de İşveren ve Hükümet kanadıyla yürüttüğünüz müzakereleri zorlu bir mücadele neticesinde başarıya ulaştırdınız. Türk–İş ve şahsım adına sizlere bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Yeni dönemizde de Türk–İş ve şahsım olarak emekçilerin haklarının savunulması noktasında her türlü desteği vermeye hazırım.” dedi.

ITF (Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu ) Küresel Sivil Havacılık Daire Başkanı Gabriel Mocho Rodriguez’den Hava–İş Yönetimine Destek ITF Küresel Sivil Havacılık Bölüm Başkanı Gabriel Mocho Rodriguez yaptığı selamlama konuşmasında “Pandemi sürecinde havacılık sektöründe yaşanan ekonomik sorunlar sebebiyle başta Avrupa olmak üzere küresel çapta iş kayıplarının yaşandığını belirtti. Bu süreçte Hava–İş Sendikası haricinde iş kaybının önüne geçebilen ve bu süreci bu adar başarıyla yürütebilen başka bir sendikanın olmadığını belirtti. Hava-İş Sendikasının bu başarısının ITF tarafından takdir edildiğini ve sonuna kadar bu süreçteki emek mücadelesine destek olacaklarını belirtti.

Tüm dünyadan havacılık emekçileri adına selamlarını iletti. Hava–İş Genel Başkanı Ali Kemal TATLIBAL’dan Yeni Döneme Dair Yeni Müjdeler Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal TATLIBAL yaptığı açılış konuşmasında “Geçmiş dönemlerde yaşanılan sıkıntılara rağmen sendikanın dimdik ayakta olduğunu belirtti. Geçtiğimiz dört yıl içerisinde sendikanın tüm sorunlara rağmen üyelerin hizmetinde olacak sosyal tesis, misafirhane gibi yatırımların yanında en zorlu süreçlerde bile üyelerine verdiği sözleri yerine getirdiğini vurguladı.”

Bu minvalde 2020 Ağustos ayında THY A.O. ile yapılan protokol ile feragat edilen maaşların ileride yeniden geri alınacağı sözünü hatırlatarak “Şuan bu feragatın bir kısmını aldıklarını geriye kalan kısmını ise yakın zamanda müzakerelere başlanacak olan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde alınacağını ifade etti. Yeni tüzük tadili ile beraber ilk kez üye sayısı dikkate alınarak işyerlerinden seçilen delege sayılarında temsilde adaletin en üst seviyede tutulduğunu belirtti. Yeni Dönemde de geçmiş yıllarda olduğu gibi üyelerden aldıkları destekle emeğin hakkını savunmada, verilen sözlerin yerine getirilmesi mücadelesinde daha fazla mücadelece edeceklerini belirtti. Yeni Dönemin Tüm üyelere yeni kazanımlar, sağlıklı günler getirmesi temennileri ile konuşmasına son verdi.

Yazarlar