SON DAKİKA
Tarih : 2017.01.24 13:08:08

Hava-İş Sendikası Anket Sonuçlarını Açıkladı

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında zam görüşmeleri devam ederken, sendika üyeleri arasında yapılan ankette ‘evet zam olmayabilir’ sonucu çıktı. THY Hava-İş’e daha önce götürdüğü teklifte ‘size zam yapmayalım böylece adam da çıkarmayalım’ teklifi götürmüştü.
 
2017 yılı için toplu iş sözleşmesi uyarınca yüzde 4+4 zam vermesi gereken Türk Hava Yolları, Hava-İş Sendikası ile yaptığı ön görüşmede sıfır zam isteğinde bulundu. Bunun üzerine sendika yaklaşık 13 bin üyenin katıldığı bir anket yaptı. Yapılan anket sonucunda yüzde 95 oranında ‘Evet zam olmayabilir’ sonucu çıktı.
 
Hava-İş Sendikası’nda yapılan açıklamada oylamaya 10.880 kişi katıldı. İşte yapılan o açıklama;
 
“Değerli Üyelerimiz;
 
Türk Hava Yolları Yönetiminin, sendikamıza sunduğu teklifi, geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaşarak, konuya ilişkin görüşünüzü almak adına anket düzenlemiştik.
 
Üyelerimize gönderdiğimiz ankete 10.880 kişi katıldı. 10.416 kişi, THY’nin 2017 yılında sosyal yardım ve ücrete ilişkin zam yapılmaması teklifine “evet”, 464 kişi “hayır” oyu kullandı. Siz değerli üyelerimizin kullandığı oylar doğrultusunda elde edilen verilere istinaden; en başta iş güvencesini şart koşarak ve garanti altına alarak, sendikamız, işveren ile görüşmelerini sürdürmektedir. Üyelerimizin iş kaybı kaygısı olmadan, huzurla çalışabilmeleri gayesiyle, tüm seçenekler göz önünde bulundurularak pazarlık sürecimiz devam etmektedir. Pazarlık sürecinde en önem verdiğimiz husus; hiçbir üyemizin işsiz kalmamasıdır.
 
İmzalanacak protokolde imza altına alınan şartlara işveren uymadığı taktirde, sendikamız protokolden cayma hakkına sahip olacaktır.
 
Bilginize, saygılarımızla…
 
HAVA-İŞ YÖNETİM KURULU”

Yazarlar