SON DAKİKA
Tarih : 2023.06.14 16:55:48

Havacılığın Amentüsü de Bu Olsa Gerek

“MERKEZİNDE DEĞERLİSİN”

HAVACILIĞIN AMENTÜSÜ DE, BU OLSA GEREK…

Kısaca “İnandım” anlamını taşıyan Amentü sözcüğü, İslam’ın temel inançlarını gösterir. Amentü ile başlayan bu dua, rahmetli Babaannemin çocukken bize ezberlettiği iki duadan birisidir. Diğeri de Rabbiyesir duasıdır. Kısa ve özlü iki güzel duadır. Bunları burada anlatıp değerlendirmek benim haddime değildir. Onların uzmanı ayrıdır. Ancak Havacılık Amentüsü dersek; ki bu bana ait bir terimdir, bu konu da iki lafın belini kırmaya hakkım olduğuna inanırım.

İGA İstanbul Havalimanı çalışanları, Skywalkers 2023 etkinliğinde bir araya geldi. İki gün süren organizasyonda İGA personeli çok sayıda konser, DJ performansları, dijital oyunlar gibi etkinliklerle eğlendi. Neden Skywalkers? Skywalker ailesi, Star Wars serisindeki kurgusal, efsanevi bir insan ailesidir. Serinin kurgusal evreninde, Skywalker'lar, Güç ve bazen de ışın kılıcı becerileri ile ilgili güçlü içsel yeteneklere sahip bir soy olarak sunulur. İşte İGA Yönetimi çalıştığı personeline böyle seslenirken , “MERKEZİNDE DEĞERLİSİN” diyor.

Pekala tüm bu değerlilerin başında kim var? Kadri Samsunlu. Beş yıldır işin başında. Beş yıl öncesini hatırladığınız zaman sırtınızdan soğuk terler akar. Mars yüzeyi gibi bir arazi. Düzenlendikten sonra üstüne kurulan dev terminal nasıl dolacak? Uçakların iniş kalkışlarında bir sorun yaşanacak mı? Ulaşım desen, çok ayrı problem… İşte tüm bunların üstesinden gelen, Samsunlu yönetimdeki bu ekip. Zor başarıldı. Avrupa’yı bırak Dünya ölçeğinde liderlik kabadayılığı başladı. Kadri Samsunlu konuşmasının başında, “ Bugüne kadar aldığımız ödülleri 80’e kadar sayabildim. Ondan sonra saymayı bıraktım” dedi.

Bunu anlayan anlar. Son Şampiyonlar Ligi final günü havacılık ölçeklerinde tüm rekorlar alt üst edildi... İGA İstanbul CEO'su Kadri Samsunlu, çalışanlara hitaben yaptığı konuşmada henüz 5 yıllık bir şirket olmasına rağmen İGA'nın, 50-60 yıllık geçmişleri olan dünyanın köklü havalimanlarıyla rekabet ettiklerini vurgulayarak, çalışmalarının karşılığını saygın kurumlar tarafından verilen ödüllerle de bulduklarını söyledi Samsunlu, tüm İGA çalışanlarına teşekkür ederek iki gün boyunca iyi eğlenmelerini istedi. İstanbul Havalimanı dev otoparkının terasında kurulan bu alanda ki etkinlikler inanın Teknofest’ pek aratmıyor.

Demek ki Havacılığın Amentüsü bu olsa gerek…

MERKEZİNDE DEĞERLİSİN…

Yazarlar