SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.21 14:37:45

Havacılığın Yeni Görseli, Güzellik Böyle Bir Şey

HAVACININ YENİ YIL GÖRSELİ,

UMRECİLERİN ANI FOTOĞRAFI, İSTANBUL HAVALİMANIN DA…

GÜZELLİK BÖYLE BİR ŞEY…

Göz açıp kapayıncaya kadar geçti. Önümdeki takvimi kapatmaya on gün kaldı. Bu sabah terminale girerken daha iyi fark ettim. Ömürden bir yıl daha gitti amma, güzellikler karşımda… Bir tarafta Havacıların Yeni Yıl Kutlaması böyle olur dercesine görsellik harikası, öte tarafta ise Umre ziyaretine giden ehramlı vatandaşlarımızın İSTANBUL yazısı önünde çektirdikleri anı fotoğrafı… Burası İstanbul Havalimanı. İGA tarafından yönetilen bu güzel havalimanına da bu güzellikler yaraşır.

Havacıların Yeni Yıl görselinde bizim dünyaca ünlü uçuş kulemiz ışıklandırılıp ağaçlarla bezenmiş tasarımıyla huzur verirken, Umrecilerin askeri düzen hizasıyla yan yana İSTANBUL yazısı önünde verdikleri anı fotoğrafı. Odama geldikten sonra yanıma uğrayan bizim İstanbul Havalimanı’nın Sevilen Hocası, Zeki Hocamız fotoğraf görünce bu vatandaşlarla sabah tanıştığını belirterek hemen şu bilgiyi verdi: “ Bu umre ziyaretçileri, engelli vatandaşlarımız. Bir araya gelip bu sabah ilahilerle ziyaretleri için yola çıktılar.” Gördüğünüz gibi hepsi ayrı bir güzellik. Öyleyse biraz da güzellik felsefesi yapalım: “ Pisagor. Güzelliği sayılarda bulur.

Kimilerine göre ise güzellik kalitedir. Hazreti Yusuf’u gören kadınlar ise güzelliği karşısındaki ellerinde ki bıçakla kazaen parmaklarını kestiler. Victor Hügo ise şöyle der: “ Sadece görüntüyü sevenlere yazık. Ölüm her şeyi yok edecek. Ruhları sevin.” Bana göre güzel ise, o’nu güzel gören göz ve ruhtur. Sonuç, temiz inanç da güzeldir, haz ve huzur veren sanat da. Bir günde yüzbinlerce insanın dolaştığı İstanbul Havalimanı’nı yöneten İGA, meydanın açıldığı günden bu yana güzel bir sınav verdi. Yeni Yıl’da da bu başarılarının devamını dileyelim. Böylece bahaneyle erkenden de kutlamamızı yapalım:

“HEPİNİZİN YENİ YILI KUTLU OLSUN.”

Yazarlar