SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.27 12:05:47

Havacılık Sektörünün Büyük Buluşmasına Hitit İmzası

Yenilikçi yazılım çözümleri ile dünyanın önemli havayollarına hizmet ihraç eden Hitit, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen Air Convention 2018’e Gümüş Sponsor olarak imza attı. 30 ülkeden sektörde söz sahibi bini aşkın uzman ve yöneticinin katılımıyla gerçekleşen Air Convention 2018’de, sivil havacılık sektörü tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Hitit “Havacılık Endüstrisindeki Büyük Değişimler ve Sektörün Geleceği” konulu panelde bir sunum gerçekleştirdi.
 
Aerotime ve AviationCV.com tarafından düzenlenen ve Doğu Avrupa’nın en büyük ve en etkili küresel ticari havacılık forumu olma hedefiyle bu yıl ilki düzenlenen Air Convention; 26-27 Eylül tarihlerinde Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleştirildi.
 
Sivil havacılık sektörünü bir araya getiren iki gün süren etkinlik boyunca, farklı başlıkların yer aldığı panel, konferans ve oturumlarda havacılık sektörüne yönelik yenilikçi yaklaşımlar, inovasyonlar, markalaşma örnekleri ve en iyi uygulamalar paylaşıldı. Ayrıca sektörde en yeni endüstri trendleri, ilerici çözümler, yeni rotalar ve havacılık sektöründeki yeni fırsatlara kadar uzanan bir çerçevede, gelişen ve büyüyen iş alanları ele alındı.
 
50’den fazla konuşmacının yer aldığı etkinlikte gelişen teknolojilerin önemi ve havacılık sektörüne etkileri, dijital pazarlama, sadakat programları, yeni BT çözümleri ve sektörün gündemindeki farklı konular da yer aldı.
 
30 ülkeden dünyanın önde gelen havayolu şirketlerinin temsilcilerinin katıldığı Air Convention 2018’in gümüş sponsorluğunu, Türkiye’nin öncü havayolu yazılım firması olan Hitit üstlendi. Etkinlikte özel bir standta tamamı yerli yazılım ürünleri ve hizmetleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Hitit, “Havacılık Endüstrisindeki Büyük Değişimler ve Sektörün Geleceği” konulu panelde bir sunum gerçekleştirdi.
 
Havaalanlarında beklemek mazide mi kalacak?
 
Yolcu deneyimi açısından gelecekte bizleri nelerin beklediği ve teknolojik gelişmelerin yolcu davranışlarını nasıl değiştirdiği konusunda bir sunum yapan Hitit Ürün Eğitim Müdürü Özge Akıncı, özellikle Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA)’nin One ID konseptiyle birlikte havaalanlarında yolcuları bekleyen devrimden şu sözlerle bahsetti; “Havayolu yolcu sayısının giderek artması, buna karşın havaalanlarının altyapılarındaki yetersizlikler, günümüz gerçekleri nedeniyle giderek artan
 
güvenlik tedbirleri ve yasal süreçler yolcu deneyimini uzun ve sıkıcı bir hale getirmiştir. Bu uzun süreçleri ortadan kaldıran ve kesintisiz havaalanı tecrübesi vaadeden bir konsept uygulama olarak ortaya çıkan One ID, IATA’nın son dönemde sektör için ortaya koyduğu vizyoner adımlardan biri... Havayolu seyahatinin uzun prosedürlerini yolcular lehine azaltmayı amaçlayan bu uygulamanın uzun vadede, sektörün büyümesine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu kapsamda 16 ülkeden 23 havayolu firmasına yazılım hizmeti sunan Hitit de bir IATA üyesi olarak, tüm bu gelişmeleri iş ortaklarına en hızlı şekilde adapte ederek, sektörün büyümesinde kendi payına düşen sorumluluğu layıkıyla yerine getirecektir.”

Yazarlar