SON DAKİKA
Tarih : 2022.03.08 12:56:09

Havacılık ve Savunma Sanayinin Geleceği Genç Mühendislere Emanet

GNC Makina, gelişimin sürekliliğine inanan yaklaşımıyla, Gazi Horizon Teknoloji Takımı’nın ana sponsoru oldu. Gazi Üniversitesi bünyesinde kurulan takım, savunma ve havacılık sektörünün gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyor. GNC Makina’nın katkılarıyla çalışmalarına devam eden Gazi Horizon Teknoloji Takımı, sanayinin gelişmesine yönelik bir dizi çalışma yürütüyor.

GNC Makina, Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan ve amacı havacılık ve savunma sanayii alanındaki teknolojik gelişmeleri takip etmek olan Gazi Horizon Teknoloji Takımı’nın ana sponsoru oldu. Makine mühendisliği, elektrik - elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinde okuyan öğrencilerin oluşturduğu takım, TEKNOFEST tarafından organize edilen yarışlara katılacak.

Havacılık ve savunma sanayii sektöründe uzmanlaşmak isteyen öğrenciler, TEKNOFEST’in üç ayrı tarihte (29-31 Temmuz 2022, 01-15 Ağustos 2022 ve 09-14 Ağustos 2022) düzenleyeceği yarışlarda yer alacaklar. 2022 Roket, TEKNOFEST 2022 Uluslararası İHA ve TEKNOFEST 2022, Tarımsal İnsansız Kara Araçları adlı yarışmalara katılacak olan Gazi Horizon Takımı, GNC Makina yöneticileri ile bir araya gelerek, TEKNOFEST için hazırlamakta oldukları projeleri, GNC Makina yöneticilerine anlattı.

‘’ÜRETEN VE YARATAN GENÇLERİN YANINDAYIZ’’

Geleceğin yaratıcısı olan, gençlerle bir araya gelmenin mutluluk verici olduğunu ifade eden GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin, takımın çalışmalarını çok yakından takip ettiklerini belirtti. Seçkin, genç mühendis adaylarının ülkemiz sanayisinin gelişimindeki en önemli paydaşlardan biri olduğunu dile getirirken, bu tür çalışmaların umut verdiğini söyledi. Öğrencilerin kişisel kariyerlerini planlamalarının önemine inanan GNC Makina, bu konuda GNC Makina İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mete Tanır’ın başını çektiği mentörlük desteği de sunuyor.

Yazarlar