SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.25 15:02:03

Havalimanı Çevresindeki Otellerin Doluluğu Katlandı

İstanbul Havalimanı, açıldığı günden beri yeni uçuş rekorları kırarken, bölgesinde de kendi ekosistemini yarattı. İstanbul Havalimanı'na en yakın otel konumundaki Park Inn By Radisson İstanbul Airport Odayeri, havalimanıyla birlikte doluluğunu katladı. Son iki ayda yüzde 90 dolu olan, yıl bazında ise yüzde 75 doluluk ortalaması yakalayan otelin oda fiyatları ise üç hanenin altına hiç düşmedi. Otelin genel müdürü Okan Vuruşkaner, doluluğun yüzde 85'ini havalimanından sağladıklarını belirterek şunları kaydetti:

% 95'İYABANCI YOLCU

"Havalimanı ekip ve mürettebatları bizde konaklıyor. Havalimanında 6 saat ve üzeri bekleme süresi olan yolcular da gelip havuz, bahçe ve restoranlarımızdan faydalanıyor. Misafirlerimizin yüzde 95'i yabancı uyruklulardan oluşuyor. Restoranımız açıldıktan sonra yerli müşterilerimiz de olmaya başladı. Doğum günü partileri, baby showerlar, cinsiyet belirleme partileri ve serpme kahvaltı için çok tercih ediliyoruz. Fiyatlarımız dönemsel olarak değişse de hep 100 euro ve üzerinde seyrediyor" dedi.

Alçak katlı ve doğayla iç içe konumlandırılan Park Inn By Radisson İstanbul Airport Odayeri, yakın bir zamanda açacağı yürüyüş parkuru, bisiklet, ATV ve sebze-meyve bahçesiyle konuklarına ek hizmetler sunmaya hazırlanıyor. Vuruşkaner, şu an otelde en fazla Rus turistlerin konakladığına da dikkat çekti.

Yazarlar