SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.15 17:33:30

Havalimanı Kontrolleriyle İlgili Soruları Gündeme Getirdi

Air İndia Hava Yolları'nın Lagos - Mumbai seferini yapan uçakta 42 yaşındaki bir yolcu yüksek ateş ve nefes almakta zorlanınca uçakta bulunan bir doktor tarafından hemen müdahalede bulunuldu. Ancak doktorun tüm çabalarına rağmen ağzından kan gelen yolcu kurtarılamadı.

Aşırı titrediği belirlenen yolcunun ölümü hakkında Air İndia şirketi olağan ölüm raporu hazırlasa da uçakta bulunan bir çok hastanın coronavirüs testlerinin pozitif çıkması sonucu havalimanlarında uygulanan sağlık kontrolleri de sorgulanmaya başlandı. Air İndia Hava Yolu Şirketi resmi web sayfasında bir açıklama yayımlayarak olay ile ilgili bir sorumluluklarının bulunmadığını belirtti. Şirket açıklamasında "Bu tür tıbbi acil durumlarla başa çıkmak üzere eğitilmiş mürettebatımızla birlikte uçak içinde bulunan doktor yolcumuzun tüm çabaları sonuç vermemiştir. 42 Yaşında ölen yolcumuzun görevlilerimize ateşinin olduğunu saklamış bu durumda bu ölüm bizim kayıtlarımıza doğal ölüm olarak geçmiştir" dedildi.

Hindistan Sağlık Bakanlığı ve havacılık otoriteleri uçakta yaşanan ölüm ile ilgili geniş bir soruşturma başlattıklarını kamoyuna açıkladı.

Yazarlar