SON DAKİKA
Tarih : 2022.07.26 13:17:47

Havalimanı Saldırganının Kimliği Belirlendi

Dallas Love Field Havaalanı'nda ateş ederek büyük panik yaratan ve polis tarafından vurularak yaralı ele geçirilen saldırganın kimliği belirlendi Dallas Love Field Havaalanı'nda dün meydana gelen silahlı saldırı alarmının ardından polis tarafından vurularak yakalanan silahlı saldırganın kimliği belirlendi.

Emniyet yetkilileri, ateş açarak havalimanında büyük paniğe neden olan saldırganın 37 yaşındaki Portia Odufuwa olduğunu açıkladı. Havalimanındaki kayıtlara göre saldırganın önce tuvalete girdiği ardından check in bankosuna yönelerek havaya birkaç kez ateş ettiği belirtildi. Silah sesleriyle birlikte havaalanında büyük panik yaşanırken, saldırgan olaya müdahale eden polisin açtığı ateşle vuruldu ve yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Dallas Polis Şefi Eddie Garcie gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu kişinin hangi amaçla ateş ettiğini ve tam olarak nereye nişan aldığını bilmiyoruz" dedi. Yetkililer, olayın terminal girişinin yakınında meydana geldiğini ve saldırganın, o sırada Ulaştırma Güvenlik İdaresi kontrol noktasından geçmemiş olduğunu vurguladı. Banka soygunuyla suçlanmış Olay sonrası emniyet kayıtlarına göre Portia Odufuwa'nın 2019 yılında bir banka soygunuyla suçlandığı, olay yerinin yakınında tutuklandığı, ancak suçlamaların daha sonra düşürüldüğü ifade edildi.

Yazarlar