SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.22 01:42:13

Havalimanı Yönetim Yazılımı Geliştiren AeroCloud,12,6 Milyon Dolar Yatırım Aldı

AeroCloud'un 12,6 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, ABD merkezli bir yatırım firması olan Stage 2 Capital liderliğinde gerçekleşti. Havalimanları için bulut tabanlı yönetim yazılımı geliştiren bir girişim olarak karşımıza çıkan AeroCloud, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.

Birleşik Krallık merkezli AeroCloud tarafından aktarılan bilgilere göre girişim, A serisi yatırım turunda 12,6 milyon dolar yatırım aldı. AeroCloud'un 12,6 milyon dolarlık A serisi yatırım turu, ABD merkezli bir yatırım firması olan Stage 2 Capital liderliğinde gerçekleşti. Yatırım turuna, Stage 2 Capital'ın haricinde ise Triple Point Ventures, I2BF Global Ventures, Praetura Ventures, Playfair Capital ve Haatch de katıldı. AeroCloud, 2021 yılının Mayıs ayında ise Playfair Capital liderliğinde 1,7 milyon dolar tohum yatırım almıştı. Alınan 12,6 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte AeroCloud girişiminin bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarı 14 milyon doları da aştı.

AeroCloud'ın paylaştığı bilgilere göre yeni yatırım, şirketin büyüme planlarını hızlandırmak için kullanılacak. 2017 yılında George Richardson ve Ian Forde-Smith tarafından Chester'da kurulan AeroCloud, havalimanlarının yönetimine odaklanıyor. Havalimanı yönetimi için yapay zeka destekli ve bulut tabanlı bir çözüm sunan AeroCloud, sunduğu yapay zeka çözümü sayesinde havalimanlarının efektif bir şekilde yönetilmesini sağlıyor.

Birleşik Krallık ve ABD'de ofislere sahip olan AeroCloud, 80 çalışana sahip. 2023 yılının sonuna kadar çalışan sayısını iki katına çıkarmayı da hedefleyen AeroCloud, yıl sonuna kadar 100 müşteriye ulaşmayı da amaçlıyor. AeroCloud'un şu an için 42 müşterisi bulunuyor. Hem Avrupa hem de ABD'de havalimanları tarafından aktif olarak kullanılan AeroCloud'un sadece ABD'de 17 farklı havalimanı tarafından kullanıldığını da ekleyelim. AeroCloud yazılımı ile birlikte geçtiğimiz yıl içinde 150 milyon yolcuya hizmet verildi.

Yazarlar