SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.16 18:23:04

Havaş İstanbul Havalimanı’nda İki Kat Büyüdü

Türkiye’de havacılık sektörünün önemli markalarından Havaş, açık ve kapalı alanlarıyla toplam 40.000 metrekareyi bulan istasyon ve geçici depolama yeri binaları, hizmet ofisleri, ekipman bakım atölyesi ve park sahaları ile İstanbul Havalimanı’ndaki yeni tesislerinde hizmet sunuyor. Havacılık sektöründe 1933’ten bu yana faaliyet gösteren köklü yer hizmetleri şirketi Havaş, İstanbul Havalimanı’nda kapasitesini iki kat arttırdığı istasyon ve geçici depolama yeri binaları, ofis alanları, ekipman bakım atölyesi ve park sahalarında faaliyetlerine başladı.

Atatürk Havalimanı’ndaki tesislerinden İstanbul Havalimanı’na gerçekleştirdiği 30 saatlik taşınma operasyonuyla, 186 tırda 604 yer hizmetleri ekipmanını yeni tesislerine sorunsuz olarak ulaştıran Havaş’ın, İstanbul Havalimanı’ndaki tesisleri 20.000 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 40.000 metrekarelik alanda yer alıyor.

Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, ‘’Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen büyük taşınma kapsamında, Atatürk Havalimanı’ndaki tesislerimizden İstanbul Havalimanı’ndaki yeni hizmet binalarımıza taşındık. Türk Sivil Havacılığının temelleri Atatürk Havalimanı ile atıldı, İstanbul Havalimanı’nın ise ülkemize ve sektöre yeni ufuklar açarak önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte kapasite artışına paralel olarak, yeni tesislerimiz için bugüne kadar 21 milyon Avro’nun üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Yeni geçici depolama yeri binamız, Atatürk Havalimanı’ndaki depolarımızdan iki kat daha büyük inşa edildi. İstasyon binamız, ekipman bakım atölyemiz ve park sahalarımız da Atatürk Havalimanı’ndaki faaliyet bölgelerimizden daha yüksek kapasitede tasarlandı. Hali hazırda İstanbul Havalimanı’nda bin 200 çalışanımızla 45 havayoluna hizmet veriyoruz. İstanbul Havalimanı’ndaki yeni merkezimizde işbirliklerimizi geliştirerek tercih edilen iş ortağı olmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Atatürk Havalimanı’ndaki tesislerinde bugüne kadar 28.000 metrekareye yakın alanda hizmet sunan Havaş, İstanbul Havalimanı’nda 40.000 metrekarede faaliyet gösteriyor. Ayrıca, Atatürk Havalimanı’ndaki 7.400 metrekarelik geçici depolama yeri kapasitesini iki kat arttırdığı 14.500 metrekarelik yeni tesisinde müşterilerine servis sağlıyor. Havaş, Türkiye’de 28 havalimanında, Letonya’da Riga ve Suudi Arabistan’da Medine Havalimanı’nda 200’den fazla havayolu şirketine hizmet sunuyor.

Başlıca faaliyetleri arasında; yolcu ve bagaj işlemleri, ramp, uçak temizliği, yük kontrolü ve haberleşme, kargo ve posta, uçuş operasyonları, ulaşım, temsil ve gözetim hizmetleri bulunan Havaş, iştirakleri ile birlikte yılda yaklaşık 465 bin uçuşa hizmet sağlıyor, ve 860 bin ton kargo ile 100 milyondan fazla bagaj taşıyarak yılda 130 milyonun üzerinde yolcuya hizmet sunuyor. Airport Service Association (ASA) ile IATA Ground Handling Council (IGHC) üyesi olan ve ISAGO sertifikası bulunan Havaş ayrıca, Suudi Arabistan’ın yer hizmetleri lisanslı ilk Türk şirketi unvanını da taşıyor.

Yazarlar