SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.29 18:48:04

Havayolu Şirketleri Çin Uçuşlarını Durduruyor

Bazı büyük hava yolu firmaları Çin’in Wuhan kentinden yayılan ve şimdiye kadar 130’dan fazla kişinin hayatını kaybettiği coronavirüs salgınının ardından Çin’e olan bazı uçuşlarına ara verme kararı aldı. Finlandiya merkezli hava yolu Finnair Çin’in ülkeden uluslararası grup seyahatlerini durdurmasının ardından dün yaptığı açıklamada Nanjing ve Beijing Daxing havalimanlarına yaptığı uçuşları Mart ayı sonuna kadar durdurduğunu açıkladı.

UNITED

Chicago merkezli hava yolu United, ABD’den 1-8 Şubat tarihleri arasında Beijing, Hongkong ve Shanghai’ye gerçekleştirilmesi planlanan 24 uçuşun yeterli talep olmaması nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.

AIR CANADA

Air Canada’dan 28 Ocak tarihinde yapılan açıklamada Çin’e yapılan bazı uçuşların beklenen talebe ulaşılmaması sebebiyle iptal edildiği bildirildi.

CATHAY PACIFIC AIRWAYS

Hong Konglu hava yolu Cathay Pacific 30 Ocak’tan Mart sonuna kadar Çin anakarasına gerçekleştirilecek uçuş kapasitelerinin hükümet kararı ve pazar talepleri doğrultusunda kademeli olarak yarıdan aza indirileceğini açıkladı.

BTİTİSH AİRVAYS

İngiliz hava yolu şirketi British Airways koronavirüs nedeniyle Çin'e ve Çin'den bütün uçuşlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Havayolu bu kararın İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan seyahat tavsiyesi üzerine alındığını belirtti. British Airways Şanghay ve Pekin'e uçuyor. British Airways'in kararı dün Rus hava yolu Urals Airline'ın Çinli turistlerin gözdesi olan Paris ve Roma gibi destinasyonlara uçuşlarını durdurması sonrasında geldi.

LUFTHANSA HAVAYOLLARI

İngiliz hava yolu şirketi British Airways koronavirüs nedeniyle Çin’e ve Çin’den bütün uçuşlarını durdurma kararı almasının ardından Lufthansa Havayolları’da bu ülkeye yaptığı seferleri durdurdu.

Yazarlar