SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.01 16:47:25

Havayolu Şirketleri PKK/PYD Eylemleri İçin Uyarıldı

Geçtiğimiz günlerde Frankfurt Havalimanı'nda Türk Hava Yolları kontuarlarını işgal edip Türk vatandaşlara saldıran PKK/PYD terör örgütü mensupların yeni eylemlerine karşı havayolu şirketleri uyarıldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı tarafından havayolu şirketlerine gönderilen Çok İvedi başlığıyla gönderilen yazıda yurt dışındaki büro ve ofislere saldırı düzenlenebileceği vurgusu yapıldı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Keskin imzalı yayınlanan bildirimde Almanya'nın tüm havalimanlarında ve THY, Pegasus Hava Yolları ve SunExpress havayollarını hedef aldıklarını ayrıca terör örgütü mensuplarının saldırı düzenlemeyi düşündükleri şehirler arasında Paris'in de bulunduğunu belitti. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Havacılık Güvenliği Daire Başkanlığı tarafından gönderilen Çok İvedi yazısından sonra havayolu şirketleri önlemlerini alırken dağıtım listesinde Milli İstihbarat Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Denizcilik, Havacılık ve Hudut Genel Müdür Yardımcılığı da bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta PKK/PYD terör örgütü mensupları Frankfurt Havalimanı'nda Türk Hava Yolları kontuarlarını işgal ederek tahrip etmiş ve Türk yolculara saldırmışlardı. Alman polisinin müdahale etmediği olaylardan sonra polisin tutumu çok tepki almıştı.

 

Yazarlar