SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.12 17:41:00

Havayolu Şirketlerinden Garanti, Teşvik Var Zorlama Yok

ABD’nin 3 büyük havayolu şirketi, çalışanlarını aşılanmaya teşvik edeceklerini ancak aşı olmamış personelin de işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını duyurdu ABD’nın 3 büyük havayolu şirketi Southwest Airlines, American Airlines ve Delta Air Lines’ın CEO'ları, aşılanmamış çalışanların işten çıkarılmasının söz konusu olmadığını duyurdu.

Daha önce bir başka ABD şirketi United Airlines ise aşıyı zorunlu tutmuş, 25 Ekim tarihine kadar aşı olmayan personeli işten çıkaracağını açıklamıştı. CNN tarafından ulaşılan bir iç yazışmada Southwest Airlines CEO'su Gary Kelly’nin, çalışanlarına hitaben, aşı olmayı güçlü bir şekilde teşvik etmeye devam edeceğini, ancak herhangi bir yaptırım olmadığını söyledi. Kelly, "Açıkçası, en son Delta varyantının, çalışanlarımızın sağlığı, güvenliği ve operasyonumuz üzerindeki etkisi hakkında çok endişeliyim, ancak hiçbir şey değişmedi" dedi. Delta Air Lines CEO'su Ed Bastian ise önceki gün Good Day New York'a verdiği demeçte, personelin yüzde 75'inin gönüllü olarak aşısını olduğunu açıkladı.

Yeni işe alınanlar için durum Geçtiğimiz Mayıs ayında Delta Air Lines, tüm yeni işe alımlarda aşılanmayı zorunlu tutan ilk havayolu şirketi olmuştu. United Airlines da Haziran ayında benzer bir duyuru yapmıştı. Delta Air Lines CEO'su Ed Bastian, "Aşı oranlarını daha da yukarı çekmek için atabileceğimiz bazı ek adımlar ve önlemler olduğunu düşünüyorum, ancak her gün görüyoruz ki, aşılanan personel sayısındaki artış sürüyor” dedi.

Bu ayın sonuna kadar aşı olan işçilere 2022'de fazladan bir gün tatil verdiğini söyleyen American Airlines CEO'su Doug Parker ise "Elimizden geldiğince aşı olunması için personelimizi teşvik ediyoruz, ancak bir zorlama yapmıyoruz” diye konuştu.

Yazarlar