SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.29 14:51:16

Havayolu Teknolojisinin Önemli Aktörlerinden Hitit 2019’da da Büyüdü

Havacılık yazılımları alanında tamamı yerli ve yenilikçi ürünleriyle Türkiye’yi dünyada temsil eden Hitit; havayolu yazılım sektöründe bir Türk markası olarak hızlı yükselişine devam ediyor. 10 yeni havayolunu daha iş ortakları arasına katarak, büyüme ivmesini arttıran Hitit 2019’u, cirosunda %54, ihracatında ise %64 seviyesinde yüksek bir artışla kapattı. Geçtiğimiz yıl hava kargo alanında da teknoloji üretmeye başlayan Hitit, 2020’de havacılık yazılım çözümlerini yeni coğrafyalara taşımaya hazırlanıyor. 1994 yılında iki kadın girişimci tarafından kurulan Hitit, 25 yılı aşkındır Türkiye ve dünyada havayolu teknolojisindeki tek Türk bilişim şirketi olarak yükselişini devam ettiriyor.

Hitit yeni nesil, tamamı yerli havayolu yazılım çözümleri ile aralarında Afganistan, Almanya, Angola, Bahamalar, Gana, Fransa, İspanya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Namibya, Nijerya, Pakistan, Suudi Arabistan, Şili, Ürdün, Tanzanya, Tunus, Türkmenistan ve Yunanistan’ın olduğu 21 farklı ülkeden 30 havayolu firmasının teknolojik altyapısını sağlıyor. 2019 yılında da Ar-Ge yatırımları ve yeni çözümlerle gelişmesini sürdüren şirket, hava kargo yazılımı ve 10 yeni havayolu anlaşması ile 2020’ye de güçlü bir başlangıç yaptı. Ayrıca 2019 yılı cirosunu bir önceki yıla göre %54 arttıran şirket, ihracat rakamlarını da yine bir önceki yıla göre %64 oranında yükseltti.

10 yeni havayolu daha Hitit teknolojisini tercih etti

Hitit’in yazılım çözümleri bugün; havayolu firmalarının rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, mobil uygulama, tarife ve ekip planlama, charter yönetim ihtiyaçları, gelir-gider muhasebesi, kargo ve turizm ürünleri alanlarındaki tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Kurulduğu günden bu yana tamamı Türk mühendislerin elinden çıkan yerli yazılımla, dünyanın dört bir yanına hizmet ihraç eden Hitit, farklı coğrafyalardan yeni iş ortaklarıyla büyümeye devam ediyor. Havayolu müşteri sayısını bir önceki yıla göre %52 oranında yükselten Hitit, her yıl 65 milyonu aşkın yolcuyu uçuran teknolojiyi üreten Türk bilişim firması olarak global bir bilinirliğe sahip.

Hava Kargo alanında ilk yerli yazılım ihracatı

Hitit, 2019 yılı sonunda yolcu hizmetleri sistemleri alanındaki hava yazılım tecrübesini hava kargo sektörüne de aktararak, yeni bir iş alanına giriş yaptı. Yenilikçi altyapısıyla, kargonun tüm süreçlerine bütünlüklü bir çözüm sunan Crane.DOM’u ilk olarak, Pakistan Uluslararası Havayolları kullanmaya başladı. Böylece hizmet ihracatı alanında bir ilke daha imza atan Hitit, havayolları ve tedarik zincirindeki tüm paydaşlar için hava kargo yazılımı üreten ve ihraç eden ilk Türk teknoloji şirketi oldu. Hitit’in hava kargo alanındaki çözümü havayollarının, kargo yer hizmetleri firmalarının ve ayrıca tedarik zincirinde yer alan tüm paydaşların lojistik hizmet alma aşamasında ihtiyacı olan tüm fonksiyonları içeren entegre bir sistem sunuyor.

“Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı”

Sunduğu yenilikçi çözümler ve hizmet kalitesi ile yolcu hizmetleri sistemleri alanında dünyada 5. sırada olan Hitit, 2019 yılında da başarısını ödüllerle taçlandırmaya devam etti. Havacılık teknolojisi alanında “Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı” seçilen Hitit, ayrıca bu yıl 20.’si düzenlenen ve Türkiye’nin ilk büyük 500 şirketinin sıralandığı Bilişim 500 ödüllerinde, turizm alanında “En İyi Sektörel Yazılım Ödülü”ne layık bulunurken, her yıl olduğu gibi Deloitte Fast 50 listesindeki yerini de aldı.

Yazarlar