SON DAKİKA
Tarih : 2022.01.11 15:23:44

Heathrow Havalimanı’nda Endişelendiren Rakamlar

İngiltere Heathrow Havalimanı'nda 2021 yılında gerçekleşen yolcu sayısı 2019'un dörtte birinden az çıktı. Covid-19 Omicron varyantının, Aralık ayında Heathrow Havalimanı'ndan en az 600 bin yolcunun seyahat planlarını iptal etmesine neden olduğu belirtildi.

Havalimanı yönetiminden yapılan basın açıklamasına göre 2021 yılında havalimanında ağırlanan yolcu sayısı 19,4 milyon oldu. Bu rakam, 2019 yılında gerçekleşen rakamların dörtte birinden daha az ve hatta 2020 seviyelerinin de altında çıktı. Heathrow Havalimanı bu rakamları açıklarken seyahat talebindeki iyileşme hızı konusunda havacılık sektörünün önemli kaygıları olduğu ifade ediliyor.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA tahminleri, -seyahat kısıtlamalarının bir rotanın her iki ucunda da kaldırılması ve yolcuların gittikleri yerlerde güvenli bir şekilde konaklayabileceklerine güvenmesi koşuluyla- yolcu sayılarının 2025'e kadar salgın öncesi seviyelere ulaşamayacağını gösteriyor. Heathrow CEO'su John Holland-Kaye şunları söyledi: "Şu anda tüm Heathrow rotalarında ‘test’ gibi seyahat kısıtlamaları bulunuyor. Havacılık endüstrisi ancak bu kısıtlamaların hepsi kaldırıldığında tamamen iyileşecek.”

Yazarlar