SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.11 14:29:23

Heathrow Havalimanı’nda Virüsle Mücadelede Robotlar Kullanılıyor

Dünyanın farklı ülkelerindeki birçok havalimanında virüsün yayılmasını engellemek için robotlarla dezenfeksiyon çalışmalarına başlandı. Londra Heathrow Havalimanı, Katar Hamad Uluslararası Havalimanı ve Portekiz Humberto Delgado Havaalanı gibi her gün yüzlerce uçuşun gerçekleştiği uluslararası havalimanlarında kullanılan dezenfeksiyon robotları sürekli dezenfeksiyon sağlayarak virüsün yayılmasına engel oluyor.

Havalimanları virüs ve salgın hastalıkların yayılma sürecinde kritik rol oynuyor. Salgın hastalıklarda da ilk önlem olarak havalimanları uçuşlara kapatılıyor. Covid-19 pandemisinde de aynı önlemler alınırken, yeni normalle birlikte yolcu ve uçuş güvenliğini sağlamak isteyen birçok havalimanı dezenfeksiyon için robotları kullanıyor.

Yıllık yaklaşık 70 milyon yolcunun uçuş yaptığı Londra Heathrow Havalimanı, Portekiz Lizbon'da bulunan uluslararası Humberto Delgado Havaalanı ve Katar Doha'da bulunan Hamad Uluslararası Havalimanı’nın ortam hijyeni için kullanılan dezenfeksiyon robotları, sağlık açısından güvenli havalimanlarının kriterlerini yeniden belirlerken salgının yayılım hızının yavaşlatılmasına da yardımcı oluyor.

Yazarlar