SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.08 13:30:29

Hindistan’da Savaş Uçağı Evin Üzerine Düştü: 3 Ölü

Hindistan'ın kuzeyindeki Racastan eyaletinde MiG-21 tipi savaş uçağının bir evin üzerine düşmesi sonucu üç kişi hayatını kaybetti. Hindistan'ın kuzeyinde Hava Kuvvetleri'ne ait bir savaş uçağının bir evin üzerine düşmesi sonucu üç kişi yaşamını yitirdi.

Reuters'ın haberine göre, olayla ilgili açıklama yapan Hindistan Hava Kuvvetleri, MiG-21 tipi savaş uçağının pilotunun uçakta yaşadığı acil bir durum üzerine fırlatma koltuğu ile uçağı güvenli bir şekilde terk ettiğini, uçağın enkazının Racastan eyaletindeki Bahlol Nagar'da bir evin üzerine düşmesi sonucu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SORUŞTURMA KOMİTESİ KAZANIN SEBEBİNİ ARAŞTIRIYOR

Hindistan'ın kuzeyindeki Hanumangarh bölgesinde yaşanan olayda pilotun hafif yaralandığı bilgisi paylaşılırken, Hindistan Hava Kuvvetleri kazanın sebebinin araştırılması için bir soruşturma komitesinin kurulduğunu açıkladı. Hindistan yerel basınına yansıyan bilgilere göre, Hindistan Hava Kuvvetleri, Sovyetler Birliği döneminden kalma uçak filosunu kullanmaya 2025 yılına kadar tamamen son vermeyi planlıyor.

Hindistan medyasında 'uçan tabut' olarak nitelendirilen MiG-21 tipi uçaklar, 1963 yılında kullanılmaya başlandığından bu yana Hindistan'ın önemli savaş uçaklarından biri olsa da son yıllarda kaza haberleri basına yansıyor.

Yazarlar