SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.26 15:15:31

Hindistan’dan 2020 Sonuna Kadar Uluslararası Uçuşlar Yasaklandı

Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, duruma göre seçilen uçuşlar haricinde, tarifeli uluslararası yolcu uçuşlarının 31 Aralık 2020'ye kadar yasaklanacağını duyurdu. 26 Kasım 2020'de Hindistan Hükümeti'nin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yasağın uzatıldığını duyuran bir emri yayınlandı.

"Bu kısıtlama, SHGM tarafından özel olarak onaylanan uluslararası tüm kargo operasyonları ve uçuşları için geçerli olmayacaktır," deniyor ve "ancak, Uluslararası Tarifeli uçuşlara duruma göre yetkili makam tarafından seçilen rotalarda izin verilebilir." Hindistan'da, koronavirüs pandemisinin yayılmasını azaltmak için planlanan uluslararası yolcu uçuşları 23 Mart 2020'den beri askıya alındı.

Ancak yolcular, Hindistan'ın Afganistan, Bangladeş, Bahreyn, Butan, Kanada, Etiyopya, Fransa, Almanya, Irak, Japonya, Kenya, Maldivler, Hollanda, Nijerya, Umman, Katar dahil 22 ülke ile kurduğu hava kabarcıklarına güvenebilirler. Ruanda, Tanzanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Ukrayna ve ABD. Ek olarak, Hindistan vatandaşları, Air India ve düşük maliyetli yan kuruluşu Air India Express aracılığıyla binlerce Hintli vatandaşın ülkelerine geri gönderilmesine yardımcı olan Vande Bharat Misyonunun bir parçası olarak Mayıs 2020'den bu yana özel uçuşlara güvenebilirler.

Yazarlar