SON DAKİKA
Tarih : 2020.11.09 16:57:41

Hırvatistan Havaalanı İnşaatına 132 Milyon Euro’nun Üzerinde Yatırım Yapacak

Hırvatistan, 22 milyar avroyu aşan koronavirüs salgınının ekonomik etkilerini azaltmak için Avrupa Birliği fonları aracılığıyla finanse edilecek para miktarının büyük bir kısmını havaalanı altyapısının geliştirilmesine harcayacak. 132,3 milyon avronun üzerinde yatırım yapmayı planlayan yönetim, Zagreb, Split ve Dubrovnik'te yeni yolcu terminallerinin açılmasının ardından, Hırvatistan'daki havalimanlarının modernizasyonu ve genişletilmesi için yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Deniz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, fonların büyük kısmının Zadar Havaalanı pist ve apronunun revizyonu ve genişletilmesinin yanı sıra Osijek ve Rijeka havaalanlarının modernizasyonu ve Mali Lošinj Havaalanı'nın genişletilmesi için kullanılacağını söyledi.

Geçen yıl, Zadar Havalimanı yeni bir terminal ve pistinin 700 metre uzatılmasını öngören genişleme planlarını açıklayan bakanlık, terminalde dokuz kapı, bir bagaj sıralama tesisi, iki bagaj karuseli ve 1.479 kişi oturma kapasitesi bulunuyor. Proje yetmiş milyon avro değerinde. Osijek Havalimanı, mevcut tesisinin yeniden düzenlenmesi, bakım maliyetlerinin düşürülmesi için enerji verimliliğinin artırılması, iç ve dış yolcuların ayrıştırılması ve buz çözme ekipmanlarının satın alınması yoluyla terminalinin yeniden inşasını öngörüyor. Rijeka Havalimanı ise terminal binasının dış yüzeylerini ve teknik bloğu genişletmeyi planlandığını sözlerine ekledi.

Yazarlar