SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.17 15:17:25

Hitit Pandemide de Büyümesini Sürdürdü

Türkiye’nin en hızlı büyüyen 50 teknoloji şirketleri, Deloitte’un 15 senedir kesintisiz olarak düzenlediği Teknoloji Fast 2020’de belirlendi. Hitit havacılık teknolojileri alanındaki yazılım ve bilişim çözümleriyle bu sene de en çok büyüyen 50 şirketten biri oldu. 2020 yılında 10 yeni havayolu firması ile anlaşma imzalayan Hitit, bu sayede havacılık teknolojileri ihraç ettiği ülke sayısını 27’ye yükseltti. İstanbul, 17.02.2020 – Türkiye’nin ilk ve dünyanın alanında en büyük üç teknoloji şirketinden biri olan Hitit, kesintisiz sürdürdüğü yurt dışı satışlar ve AR-GE çalışmaları ile 2020 yılında da Türkye’nin en hızlı büyüyen firmaları arasında yerini aldı.

Teknoloji alanında merkezi Türkiye’de olmak koşuluyla, kuruluşlar 2016-2020 yılları arasında net satış gelirlerinde kaydettikleri büyümeye göre programda yer almaya hak kazanıyor. Programda, faaliyet gelirlerinin önemli kısmını sağladığı bir teknolojiye sahip olan ya da gelirlerinin önemli bir bölümünü teknoloji araştırma ve geliştirme çalışmalarına ayıran firmalar, “teknoloji şirketi” olarak tanımlanıyor. Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki Deloitte Teknoloji Fast 50 programlarında sıralamaya giren firmalar, EMEA Programı’na da girme fırsatı buluyor.

Pandemi koşulları büyümeyi durduramadı

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç konuyla ilgili şunları söyledi: “Havacılık sektöründe faaliyet gösteren firmalar olarak bizler için oldukça zorlayıcı bir yılı geride bıraktık. Ağır kısıtlamalar ve regülasyonlar nedeniyle son yüz yılın en büyük kaybını yaşayan havacılık sektörü ve bu sektörün en temel oyuncuları olan havayolları zor zamanlardan geçmeye devam ediyor. Hitit olarak bizler de 2020 yılından, hem yurt dışında hizmet verdiğimiz havayolu ve ihracat yaptığımız ülke sayısını hem de AR-GE çalışmalarımızı arttırmış olarak çıktık. 26. yılını doldurmuş bir teknoloji firması olarak zor koşullar altında da büyüyebileceğimizi gösterdik. Bu başarıda emeği geçen ve zor dönemde birbirine kenetlenerek büyüme trendimizi hep yukarıda tutan tüm Hitit ekibine teşekkür ederim.”

Yazarlar