SON DAKİKA
Tarih : 2023.05.26 02:11:24

Hitit’in Yeni İhracat Rotası Gürcistan

Havayolu teknolojileri alanının öncü şirketi Hitit, Gürcistan’dan Tbilisi Airways ile iş ortaklığını aktif olarak başlattı. Tbilisi Airways, Hitit’le yaptığı anlaşmanın ardından Crane markalı yazılım çözümlerinin entegrasyonunu tamamlayarak uçuşa geçti. Gürcistan’a gerçekleştirilen ilk havacılık teknolojileri satışı olma özelliği taşıyan bu anlaşma ile Hitit ihracat yaptığı ülke sayısını arttırmaya devam ediyor. 2022 yılında, iç ve dış hat uçuşlarıyla pazara hızlı bir giriş yapan Tbilisi Airways, Hitit'in yazılım çözüm paketi ile operasyonlarına başladı.

Hitit’in Crane markalı rezervasyon, internet arama motoru, kalkış kontrol sistemi ve ağırlık & denge modülü yazılımlarını sistemlerine entegre eden Gürcistan’ın en genç havayolu firması, Hitit'in de Asya'daki genişleme ağının en yeni parçası oldu.

Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, Tbilisi Airways'in Hitit'e katılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, yeni iş ortaklığı hakkında şunları söyledi: “Hitit, partner ekosistemini yeni üyelerle zenginleştirmeye ve güçlendirmeye devam ediyor. İş birliğimiz, Tbilisi Airways’in sistem geçişinden sonra faaliyetlerine başlamasıyla somutlaştı. En büyük ticaret ortağı olan Türkiye'nin, bugüne kadar ağırlıklı olarak mal ihraç ettiği Gürcistan'a, yüksek katma değerli teknoloji ihraç etmekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Çözümlerimizle dijital dönüşümü yakalayan Tbilisi Airways’in hem Gürcistan hem de özellikle Asya pazarında istediği ivmeyi kazanacağına eminim."

Yazarlar