SON DAKİKA
Tarih : 2020.10.07 12:59:33

Hitit’ten Kuzey Amerika Çıkartması

Türkiye’nin ilk ve dünyanın en büyük üçüncü havayolu bilişim firması Hitit çok önemli bir anlaşmaya imza atarak, Türkiye’nin ABD’ye havayolu bilişimi alanındaki ilk ihracatını gerçekleştirdi. Contour Havayolları ile yapılan anlaşma ile ABD’li havayolu firmasının bütün teknolojik altyapısı 5 yıl boyunca Hitit çözümleriyle sağlanacak.

Pandemi koşullarının havayolu sektöründe yol açtığı yavaşlamaya rağmen portföyünü genişletmeyi başaran Hitit, Kuzey Amerika’ya gerçekleştirdiği ihracatla hem ülkemiz ve hem de firma için tarihi bir dönüm noktasını hayata geçirmeyi başardı. Havayolu ve seyahat IT çözümleri alanında dünyanın önde gelen Türk teknoloji şirketlerinden Hitit, Contour Havayolları ile yaptığı anlaşma ile ilk kez Kuzey Amerikalı bir havayoluna hizmet vermeye başladı. Şimdiye kadar Avrupa, Afrika, Asya, Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler ve Latin Amerika’da birçok havayolu firmasının teknoloji partneri olan Hitit, Contour Havayolları ile yaptığı anlaşma sayesinde hizmet verdiği havayolu sayısını 35’e yükseltti.

Pandemi koşulları nedeniyle uzaktan ve online tamamlanan süreç sonrasında ABD’li havayolu firması; yolcu hizmet sistemleri, operasyonel işlemler ve muhasebe alanındaki tüm bilişim faaliyetlerini Hitit çözümleri ile sürdürme kararı aldı. Ticari atılımların yeni normal koşullar ile harmanlandığı bir dönemde gerçekleşen bu anlaşma, ABD’ye ilk havayolu teknolojileri ihracatının, tamamen online koşullar altında hayata geçirilmesi adına önemli bir dönüm noktası oldu.

ABD’ye yapılan ilk havacılık teknolojileri ihracatı Yapılacak online sistem geçişi sonrasında Kasım 2020’de %100 Türk teknolojisi ile uçuşa başlaması planlanan ABD’li Contour Havayolları ile yapılan anlaşma hakkında Hitit’in Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç şu açıklamalarda bulundu: “Uzun yıllardır çok çeşitli ülkelerden havayollarına hizmet veriyoruz, lakin bugün çok farklı ve erişimi zor olan ABD havacılık pazarına girmeyi başardık. Genellikle yerel şirketlerin domine ettiği bir alanda teknolojimiz, ürün çeşitliliğimiz, sektördeki deneyimimiz ve tecrübemizle güven oluşturduk ve ABD’ye yapılan ilk havacılık teknoloji ihracatını gerçekleştirerek bir ilke imza attık. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağı...Contour Havayolları ile yaptığımız bu anlaşmanın devamının gelmesini ve Kuzey Amerika’daki genişlememizin sürmesini umuyoruz.”

Hitit ile yaptıkları anlaşma hakkında konuşan Contour Airlines CEO’su Mark Chaifetz: “Yeni teknoloji partnerimizi seçmeden önce detaylı bir araştırma yaparak, bir çok havayolu yazılım sağlayıcı firma ile görüştük. Bu süreçte istediğimiz esneklikte hizmet sunabilecek kapasitedeki tek firmanın Hitit olduğunu gördük. Hitit’in yazılım çözümleri sayesinde tek bir teknoloji platformu üzerinden operasyonel esneklik elde etmenin yanısıra maliyet avantajı da sağlayacağız.

Artık yolcularımıza en son teknolojilerle güçlendirilmiş hizmetler sunabilecek şekilde sistemlerimizi genişletebileceğiz. Tüm süreç boyunca bizimle yakından ilgilenen Hitit ekibinin yaklaşımı ve işlerine olan hassasiyetleri de Contour olarak doğru bir karar verdiğimizi bizlere gösterdi.” dedi. ABD Tennessee merkezli 38 yıllık bir havacılık firmasının havayolu şirketi olan Contour Havayolları, ABD’de birçok noktaya tarifeli ve charter seferler yapmaktadır.

Yazarlar