SON DAKİKA
Tarih : 2019.07.03 15:47:35

Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, 100. Yılı İçin Geri Sayıma Başladı

KLM, “Fly Responsibly” hareketi ile sürdürülebilir havacılığı bir üst seviyeye taşıyacak. Hollanda Kraliyet Havayolları KLM, Amsterdam Schiphol Havaalanı’nda gerçekleştirdiği etkinlik ile 100’üncü yılı için geri sayıma başladı. KLM, 100’üncü yıl dönümün 7 Ekim 2019 tarihinde kutlamaya hazırlanırken, 100 gün kalan geri sayımı başlatarak havacılığın sürdürülebilir geleceği için planlarına dikkat çekti. KLM, başlattığı “Fly Responsibly” hareketi ile tüm endüstri paydaşlarını sürdürülebilir bir gelecek için el ele vermeye davet etti. KLM, 100’üncü yıl dönümüne 100 gün kala Amsterdam Schiphol Havaalanı’nda festival tadında bir etkinlik düzenledi. KLM’in 100’üncü yıl dönümünden 100 gün önce gerçekleşecek bu özel an, havayolunun ilk Boeing 787-10 Dreamliner uçağının teslim alınmasına denk getirilecek şekilde planlandı. Hali hazırda hizmet veren 13 adet B787-9 sahibi olan KLM, B787-10 modelini de filosu

na dahil ederek 28 adet Dreamliner’a ulaştı. Bu filo yenileme programı ile KLM, sürdürülebilir büyüme hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Yeni fikirleri, teknolojileri, fırsatları değerlendirmeyi ve ortaklıklarla bağlantı kurmayı benimseyen KLM, 7 Ekim 2019 tarihinde 100’üncü yılında hala orijinal adı altında faaliyet gösteren dünyanın ilk havayolu şirketi olacak.

Pieter Elbers: “SıfırCO2 programımızı ücretsiz ve KLM markasından bağımsız olarak sunacağız” KLM’in Amsterdam Schiphol Havaalanı’ndaki etkinliğinde konuşma yapan KLM Başkanı ve CEO’su Pieter Elbers, “Son yüzyılda, KLM’in girişimci ruhu ve yenilik arayışı havacılık endüstrisinde öncü bir rol oynamıştır. Yüzüncü yıldönümümüz önümüze çıkabilecek zorlukları güçlü bir kararlılıkla, müşteri odaklı ve yenilikçi bakış açımızla aşabileceğimizi kanıtlamak ve Avrupa’nın en verimli network havayolu olma konusundaki başarma azmimizi tekrar doğrulamak için bir fırsattır. Bugünden itibaren sürdürülebilirlik hakkında tüm öğrendiklerimizi, en iyi uygulamalarımızı ve araçlarımızı tüm rakiplerimize ulaştırıp, onlarla paylaşacağız.

Rekabete değer veriyoruz, fakat havacılığın sürdürülebilir kalkınması söz konusu olduğunda birlikte çalışmanın gücüne inanıyoruz. Bugünden itibaren tüm havayolu şirketlerine “SıfırCO2” karbon dengeleme programımızı ücretsiz ve KLM markasından bağımsız olarak sunacağız. Buna karşılık, daha sürdürülebilir bir gelecek için diğerlerini de bize katılmaya ve en iyi uygulamalarını paylaşmaya davet ediyoruz” dedi. Elbers sözlerine “Air France-KLM Group olarak son 14 yıldır Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nde ilk üçte yer aldık. Bu pozisyonu sürdürme çabasıyla KLM olarak filomuzu yenileyerek kendi karbon dengeleme planımızı geliştirdik. Yakın zamanda havacılık endüstrisinin ilk sürdürülebilir yakıt tesisini geliştirdik, hava taşımacılığının sürdürülebilirliğini artırması amacıyla yakıt tasarrufu sağlayan Flying-V adındaki uçak modeli tasarlayarak sürdürülebilirliğe yön vermeye devam ettik. Alınan tüm bu önlemler karbon emisyonunda 2018 yılında 2011 yılına göre yolcu başına yaklaşık yüzde 17 oranında bir azalmayla sonuçlandı” diyerek devam etti.

Etkinlikte konuşan Hollanda Altyapı ve Su Yönetimi Bakanı Cora van Nieuwenhuizen “KLM’in başarısı Hollanda’nın başarısıdır. Geniş bir ağa ve çok sayıda varış destinasyonuna sahip olan KLM, ulaşılabilirliğimiz, ticaret ortamımız, istihdam fırsatlarımız ve Schiphol Havaalanı’nın pozisyonu için oldukça önemlidir” dedi.

Yazarlar